Konya’da “Tarihi Bedesten Ahzüita Günleri” başladı

Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Tarihi Bedesten Ahzüita Günleri”, Kült İşleri Başkanı Prof. Dr. Ulvi Erbaş’ın cuma namazı sonrası yaptığı duayla başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Erek İbrahim Altay, pazar gününe kadar çok sayıda aktiflik ve indirimle bitmeme edecek Tarihi Bedesten Günleri’nin fazlalaşan olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla planlı “Tarihi Bedesten Aksata Günleri” başladı. Kült İşleri Başkanı Prof. Dr. Uca Erbaş’ın Kapu Camii’nde kıldırdığı cuma namazı namazının peşi sıra bedesten içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mehterhane eşliğinde saraka yürüyüşü yapıldı. Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Uca Erbaş’ın duası ile yapılan açılışa Konya Valisi Vahdettin Özkan, YANLIŞSIZ Fırka Konya Saylav Ahmet Sorgun, DOĞRU Parti İl Başkanı Hasan Angı, Selçuki Şehremini Ahmet Pekyatırmacı, Hedef Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, esnaflar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Düzeni mensupları elan sonra misafirlere alaca aş ikramında bulundu.

Büyükşehir Belediye Reisi Altay, 2 bin yıldır ticaretin merkezi olan tarihi bedestende ticaretin canlanması için yaptıkları etkinliğin leziz olmasını diledi. Başkan Altay, “Cemi Konyalı hemşehrilerimi, mümasil illerdeki vatandaşlarımızı ve şehrimizi ziyarete gelen herkesi haddinden fazla sayıda etkinliğin ve indirimlerin gerçekleşeceği tarihi bedestendeki bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum. Aksata günlerimiz bedesten esnafımıza ve şehrimize kırnak ve artımlı olsun” dedi.

Tarihi Bedesten Ahzüita Günleri çerçevesinde söyleşiler, sokak müzisyenleri, temsili kıyafetlerle tarihi canlandırmalar, müzakere uygulamaları, mehterler topluluğu konserleri, Bedesten Çarşısı foto sergisi ve Tarihi Kostümler sergisi yapılacak. Ayrıca aktiflik süresince unutulmaya beniz tutmuş meslekler de yeniden hatırlatılacak. Esnafın yüzde 30’a vasıl indirimler yapacağı “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri”, 14 Ağustos Muamele gününe büyüklüğünde 10.00-23.00 saatleri beyninde ziyarete zahir olacak. – KONYA

Share: