Cumhuriyet Bayramı tebrik mesajları

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yoldaş Çelik, Safranbolu Şehremini Elif Köse, AK Tümen Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kanaat yayımladı.

Polat, mesajında, Cumhuriyetin ilanının 99. yılını gururla karşılamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Çelik, “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nda milletimiz maddi manevi umum varlığını ortaya koyarak hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini umum dünyaya kanıtlamıştır. Dünyaya örnek olacak akide, cesaret ve fedakarlıkla tarihe kızıl harflerle yazılacak milli mücadelemizi bu manalı dönüş dolasıyla şükran ve şükranla yeniden anmaktayız. Bu ihtisas ve düşüncelerle özellikle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları koyulmak için tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle eloğlu ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramımızın 99. sene dönümünü kutluyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Reisi Köse ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu istiklal savaşının, onun önderliğinde, silah arkadaşları ile alay malay iri aynı inanç ve kararlılıkla yürüttüğü ve kamu imkansızlıklara rağmen eşine birkaç rastlanır ayrımsız zaferle sonuçlandığını belirtti. Köse, şunları kaydetti:

“Türk Milleti 29 Ilk Teşrin 1923’te, iradesine zincir vurdurmayacağını, kişi karşı yazısını özlük elleriyle belirleyeceğini kanıyla ve canıyla tamam dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, güzeşte 99 yılda hep emperyalist emellere karşı modern medeniyetler seviyesine ulaşmak için karşısına sâdır tam zorlukların üstesinden gelmiştir.”

İl Başkanı Altınöz birlikte seçkin alanda büyüyen, güçlenen, kalkınan, adalet ve özgürlüklerini genişleten Türkiye üzere çalıştıklarını belirtti. Altınöz, mesajında, “Tüm vatandaşlarımızın ve Karabüklü hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Canları pahasına bu vatanı bize emanet eden eren şehitlerimize Allah’tan rahmet yakarma ediyorum. Bir hümayun sorun önünde savaşım ederken, yiğitlik payesiyle şereflenen gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. – KARABÜK

Share: