Yunan ve Bulgar turistler yılbaşı alışverişi amacıyla Edirne’ye akış etti

Yunan ve Bulgar turistler yılbaşı alışverişi üzere Edirne’ye akış etti

EDİRNE Yılbaşına eyyam kala Edirne’ye Bulgar ve Palikarya turistler ahzüita üzere atak ediyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kendi araçlarıyla ve volta otobüsleriyle Yunanistan ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye gümrük kapılarından yüzlerce araçla antre işleyen turistler, yılbaşı öncesi gıdadan giyime büyüklüğünde bir nice ihtiyacını Edirne’den karşıladı. Kapıkule Eksen Kapısı’nda ise tafsilatlı vesile kuyrukları oluştu.

Edirne’ye mevrut komşu mutluluk Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşları, kent merkezindeki çarşı, pazarda alışveriş yaptı. Site merkezinde derya oluşturan turistler, Edirneli esnafın birlikte yüzünü güldürmeye bitmeme ediyor. Giyecekten yiyeceğe tekmil ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan turistler, yeni sene kutlamaları üzere da Edirne’yi yeğleme ediyor. Edirne’ye ahzüita turizmi amacıyla mevrut Bulgaristan vatandaşlarının peşi sıra Yunan turistlerin birlikte ülkeye methal sayısı temas geçen ahit artıyor. Turistlerin çekicilik merkezi haline mevrut Edirne arz kilolu günlerini yaşıyor.

“Çok sunturlu Edirne”

Yunanistan’ın Gümülcine kentinden yılbaşı alışverişi amacıyla Edirne’ye gelen Ioanna Archontidou, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan aracıyla ülkeye methal yaptığını belirterek, “Çok iyicene, çokça evire çevire, çok adamakıllı Edirne. Edirne’birlikte fiyatlar bizim için çokça akıllıca. Yunanistan’da fiyatlar faziletli, Edirne’dahi ise elan iyice. 20 liraya kendime 1 parça bere aldım. 20 liralık hoşur haddinden fazla adamakıllı eşit” dedi.

“Yaklaşık 700-800 Euro harcıyoruz”

Bulgaristan’dan Edirne’ye yılbaşına girmeden önceki aksata yapamaya geldiğini rapor fail Büşra Ahmet, Türkiye’birlikte insanların kendilerine çokça gür davrandığına değinerek, “Edirne’de 2 çevrim konaklayarak, alışverişimizi yapacağız. Fiyatlar çokça şizoit. Genellikle ruba üstüne alışveriş yapacağız ve restoranlarda yemek yiyeceğiz. İnsanlar üstelik bize çok bereketli davranıyor. Yaklaşık 700-800 Euro civarında gider yapıyoruz. Sınırda üstelik su oluyor. Ne görüp beğenirsem kendime alıyorum. şeklinde konuştu.

“Haddinden Fazla memnunuz”

Edirne Esnaflarından Ömer Tuzcu, Edirne’birlikte seyyah yoğunluğu yaşandığından periferi akıbet aşama memnun olduğunu vurgulayarak, ” Bu durumdan haddinden fazla memnunum. Farklı esnaflarımızda aynı araya gelip oturduğumuzda onlarda bu memnuiyetini dile getiriyor. Bu yoğunluğun daim artarak devam etmesini diliyoruz” diyerek konuştu.

“Onlar olmazsa otellerimiz yersiz kalacak”

Hususi benzeri otelde resepsiyon görevlisi olan Sinem Meral Çolak ise Bulgar turistler gelmediğinde otellerin gereksiz kaldığını ifade ederek, “Hesaplı açıdan ülkeye döviz girdisi olduğundan dünya serencam mertebe yardım sağlıyorlar. Edirne haddinden fazla mefret konumda yer alıyor. Turistle olmazsa otelimiz gereksiz kalacak” ifadelerine saha verdi.

“Edirne esnafına de çok iri katkı sağlıyorlar”

Tatlıcı esnafı Arif Meriç, “Bulgar vatandaşların Edirne’ye faydası o büyüklüğünde çokça kim yediden yetmişe herkesi harekete geçirdi. Bulgar vatandaşların buraya gelmesini ben canı candan gönül ediyorum ve kendilerini de tebrik kartı ediyorum. Antrparantez Edirne esnafına üstelik çokça büyük ulama sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Share: