Tokat’tan depremzedeler amacıyla 200 elektrikli soba gönderildi

Tokat’ta, biçim üssü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden engel gören vatandaşların yaralarının sarılması üzere başlatılan müzaheret seferberliği sürüyor.

Tokat Ticaret ve Uran Odası ile Tokat Ticaret Borsası eliyle depremzedeler üzere hazırlanan ve içerisinde 200 elektrikli soba, 500 battaniye, 500 montgomer, 200 yağmurluk, 1500 içlik-bertik takımı ile çokça sayıda gıda ve sililik ürününün meydan aldığı arkalama malzemesi iki canlı kamyon yola çıktı.

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Sağanak, “Hazırladığımız azık, hıfzıssıhha malzemesi, göndermek ve battaniye üzere müstacel ihtiyaç malzemelerini aracımıza yükledik. On ilde birey kayıplarına ve yıkıma kere açan depremin yaralarını fethetmek için ülke genelinde başlayan seferberliğe tığ birlikte ulama seçmek istedik. Bölgede pahal tıpkı soğuk var. Biz da bu maksatla ağırlıklı adına elektrikli soba tedarik ettik. Bu yarayı alay malay saracağız. Başka kampanyalara bile desteklerimiz sürüyor. Kamu üyelerimizi ve vatandaşlarımızı yapılan çağrılara bindi olmaya davet ediyorum.” dedi.

Share: