ADÜ yer sarsıntısı bölgesine destek sağlamaya bitmeme ediyor

Okumuş Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu ve PDR Bölümü Akademisyen Prof. Dr. Yaşar Kuzucu, Kızılay’ın davetlisi namına deprem bölgesini ülfet etti.

6 Küçük Ay Pazartesi haset saat 04.17’bile Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde bire bir deprem meydana geldi. İlk depremin peşi sıra bir dönüş içerisinde yeniden Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,6 kadar ikinci tıpkı hareket elan yaşandı. ‘Asrın felaketi’ adına nitelendirilen depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri üstelik hasar gördü. Depremde 40 binin üstünde can hayatını kaybederken, on binlerce dirilik dahi yaralandı. Yıkmacı depremlerin arkası sıra kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar yardım üzere seferber oldu.

ADÜ Ruhsal Bölümü Akademisyen Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu ve PDR Bölümü Akademisyen Prof. Dr. Yaşar Kuzucu; Hatay, Adana ve Osmaniye’da psikososyal bindi ekipleri ile ayrımsız araya gelip dostça etkinlikleri düzenledi. Şakiroğlu, Kuzucu ve Kızılay yetkilileri, depremzede vatandaşların etraflı kesiksiz sadme etkilerini tenkis etmek için psikososyal destek çevirmek namına ortak çalışmalar üzere görüşmeler gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki yıkıcı depremlerden sonradan, oba kentte kıpırdak vatandaşlara, ADÜ ve Kızılay teşrikimesai ile psikososyal destek sağlanmaya bitmeme ediyor. – AYDIN

Share: