Batman’da depremzede çocuklara açılan anasınıfında yetişek veriliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerden Batman’a gelen ve Süveybe Anne Kız Öğrenci Yurdu’nda barınan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları kurulan anasınıfında yetişek görüyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra Batman’a mevrut kısaca 12 bin depremzedenin 500’ü Cesaret Yurtlar Kurumuna ilgilendiren Süveybe Esas Kız Mektepli Yurdu’nda mihman ediliyor.

İl Milli Yetişek Müdürlüğünce açılan anasınıfında aileleriyle kalan 3-6 gözyaşı arasındaki çocuklara eğitim bilimi veriliyor.

Görevli öğretmenler ve psikososyal bindi uzmanlarınca türlü etkinlikler fail ayrıntılar, hem yetişek alıyor hem birlikte depremin yarattığı travmayı atlatmaya çalışıyor.

Ayrıca, mecburi eğitim çağında olan ilk, ölçülü ve ortaöğretim düzeyindeki 330 öğrenci dahi kayıtlarının yapıldığı okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

İl Milli Yetişek Müdürü Mahmut Kurtaran, AA muhabirine, Batman’de deprem bölgelerinden gelip konuk olan çocukların olduğunu belirterek, bu çocukların meslek kayıtlarının yapılarak eğitimlere başladıklarını söyledi.

Yurtta mütezayit 3-6 gözyaşı grubundaki çocukların eğitiminin akıcı bitmeme etmesi üzere anasınıfı açtıklarını anlatan Kurtaran, “Kestirmece 19 ekol öncesi çağındaki çocuğumuz bu anasınıfımızda yetişek görüyor. Çocukların hem terbiye görmelerini hem üstelik psikososyal destek almalarını istedik.” dedi.

Il koordinesinde düzenlenen çalışmalar kapsamında gerekli yekpare tedbirleri aldıklarını kaydeden Kurtaran, Vilayet koordinesinde çalışmaları akıcı yürüttüklerini bildirdi.

Misafir adına mevrut çocukların eğitim bilimi ve öğretimle ilişkin tıpkısı endişesinin olmasını istemediklerini nâkil Kurtaran, mecmu tedbirleri aldıklarını dile getirdi.

Anasınıfında tam ihtiyaçların karşılandığını ifade fail Kurtaran, şöyle konuştu:

“Bakanlığımız tamlık çocuklarımız üzere kırtasiye malzemelerinin hazırlanması talimatını verdi. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık. Çocuklarımız üzere doğrusu bakanlığımızın apotr nesep kitapları ve öğüt kitapları var, ayrımsız zamanda diğer kırtasiye malzemelerini dahi hazırladık.”

Zorunlu eğitim bilimi çağında olan çocukların üstelik ekol kayıtlarının yapıldığını ve bu çocukların ibret başı yaptığını kaydeden Kurtaran, hususi tedrisat ve KPSS kurslarına beklemek isteyenler amacıyla dahi gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Share: