Çok kilo sonrası oluşan leptin direnci işba hissini ortadan kaldırıyor

Kilogram fazlası olanların kefaret yaparken genişlik haddinden fazla zorlandıkları konuların başında iştahın taharri edilememesi geliyor. Özellikle kilogram ita sürecine girildikten ayrımsız müddet sonraları mevrut daima yeme isteği ile birlikte kilogram kontrolünün her an zorlaştığını söyleyen Uzm. Dyt. Buket Ertaş Yol, bu durumun ortaya çıkmasına hormonlardaki değişimin neden olduğunu anlattı. Hele aşkın kilogram alımı sonrasında oluşan leptin direncinin doyma hissini ortadan kaldırdığına ilgi çekti.

Açlık-tokluk hissi zat irademiz ile ait üzere görünse dahi esasen çoğunlukla hormon dengemiz ile ilgili tıpkı nitelik diyen Dyt. Buket Ertaş Kat, “Yağ dokusu ve vücudun değişik bölgelerinden birlikte salınan Leptin hormonu yardımıyla bellek “Çıktı doydun ve yeme” komutunu vererek tatmin sağlıyor. Dolayısıyla leptin hormonunun esasta metin beslenme sürecinde akıbet merhale kızıl fakat yağ dokusunun lüks olması durumunda, insülin direnci bire bir bir dirence girerek işlevini namına getiremez kuzuluk geliyor” İfadelerini kullandı.

“DİYETTE ERDEMLI KALORİLİ YEMEKLERİ YIYECEK DÜRTÜSÜ GELİR”

Alelhusus kilogram vermeye başladıktan benzeri süre sonraları hem tartıda elan bir iki eksilme görülmesi, hem birlikte iştahın artmasındaki nedenin da gelişen bu leptin direnci olduğunu anlatan El, şunları anlattı:

“Vücuttan yağ ile birlikte leptin birlikte azalır ve bu nedenle iştiha bile artar. Üstelik elden iştiha artışı değil, yağlı, faziletli kalorili yiyecekler yemeye müteveccih elan birlikte ateş parçası tıpkı dürtü gelişir. Beynimiz dahi vücudun leptin seviyelerini normale döndürmeye meşgul. İşte kilo ödeme sürecinde ana bu dürtüyle çarpışma kazanılırsa umumi beden sağlığı üzere hayır sonuçlara aksetmek benzer olur.”

Leptin direnciyle alay malay bazal metabolizma hızının yavaşladığını söyleyen Yol, “Kilo vermeyle alay malay üzeri açlık hissine kapılır henüz çok yiyecek hissiyle kendini korumaya alır ve elindeki enerjiyi çevrimli kullanabilmek için bazal metabolizma hızını yavaşlatmaya başlar. Dolayısıyla kilogram ita sürecinde bir başka müşkül elan ortaya çıkar. Vücuttaki inflamasyon, ötede kilogram alımıyla gelişigüzel katmerli miktarda leptin üretimi ve kan yağlarındaki çoğalma leptin direncine hastalık olan unsurların başında geliyor” diyerek konuştu.

“KİLO ITA SÜRECİ BİR ANLAMDA HORMONLARLA SAVAŞMAYI GEREKTİYOR”

Ihtisas hastalığı, hipertansiyon, erdemli kolesterol ve şeker hastalığı kabilinden vakayiname hastalık riskini düşürmenin birlikte kilogram vermenin eklemler konusunda binen yükü da azalttığını hatırlatan Dyt. Misil, üzeri ağırlığından yalnız 1 kilogram kaybetmenin üstelik eklemler üzerinde 4 kilogram baskıyı azalttığının araştırmalarla dahi gösterildiğini söyledi. Dolayısıyla kilogram yöneltmek için hormonlara karşı cenk etmek gerekse birlikte sonuçları düşünüldüğünde bu savaşı kazanmanın çokça cesim kazanımları olacağını unutmamak gerektiğinin altını çizdi.

“KİLO ALDIKÇA DOYMA HİSSİ AZALMAYA BAŞLAR”

Leptinin tekmil tersi müteharrik açlık hormonu Ghrelin ise göden boşaldıktan bilahare beyne “Acıktım” sinyalini verdiğini belirten Kere, “Obez bireylerde leptin fazlayken ghrelin bağan olur. Bu uzanım gerçekte avantaj kabilinden görünse dahi kiloyla gelişigüzel hipotalamusun leptine karşı olan ilgisi düştükçe işba hissi üstelik gelmemeye başlar” diye niteleyerek konuştu.

“SÜREKLİ VUZUH ÖĞÜN YAZMAK AÇLIK MEKANİZMASINI AKTİF TUTUYOR”

Dyt. Buket E. Kere, ghrelin hormonu, midenin sonsuz uyarılmasıyla henüz fazla salınabildiği amacıyla daima duruluk yol yaparak evet de atıştırarak açlık mekanizmasının çalışkan tutulmasının bile kilo almaya sebep olabildiğine dikkat çekti. Yapılan araştırmaların haricen leptin takviyesinin üstelik ayrımsız işe yaramadığının ortaya konduğunu söyleyen Dyt. Buket E. Defa, “Dışarıdan alınan leptin dem bellek bariyerini geçemediği üzere işsiz görülüyor” dedi.

“DÜZENLİ EGZERSİZ VE AKILLICA TAGADDI DOLAY PLANA ÇIKIYOR”

Leptin seviyesine çabucak yiyeceklerle müdahalenin birlikte yeterli olmayabileceğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi, Uzm. Dyt. Buket E. Kat, bunun üzere bazı yaşam tarzı değişikliklerine ihtiyaç olduğunu belirtilerek şu bilgileri verdi:

“Efdal trigliserit seviyeleri üstelik leptin seviyesinin ideal düzeye gelmesini engeller. Dolayısıyla temas konuda olduğu gibi burada bile ahenktar egzersiz ve doğru tagaddi civar plana çıkıyor. Akilane beslenme olmadan vakit kaybetmeden harekette ayrımsız işe yaramıyor. Bunları bando oyunu olarak yeltenmek gerekir. Ahenkli egzersizle alay malay, dosdoğru yağlar tüketmek, omega 3 almak, lif oranını tasarruf etmek, göveri ve baklagil tüketimini tezyit etmek, şeker abartmalı eşya ve içeceklerden istinkâf etmek trigliseritin düşürülmesine yardımcı adına dolaylı yoldan dimdik leptin seviyelerine da yardım sunacaktır.”

“PAKETLİ GIDALARDAN IRAK DURARAK, YOĞURT, KEFİR GİBİ PROBİYOTİK KAYNAKLARINDAN FAYDALANILMALI”

Bunun dışında leptin direncinden kurtulmanın yollarıyla ilgili Dyt. Buket Ertaş El şu önerilerde bulundu: “Öncelikle bozulmuş bağırsak florasını tamir etmek gerekir. Bunun amacıyla meful ve paketli gıdalardan irak durarak, yoğurt, kefir üzere probiyotik kaynaklarından faydalanılmalı. Bunun yanı sıra alelhusus göveri, meyve ve baklagillerde efdal oranda kâin posadan zengin gıdalarla nemalanmak, tam proteini ahzetmek ve hele abes karbonhidrat alımını boğmak muktezi.”

Share: