Denizli Maharet Nesiç Merkezi oluşum sektörünün ufkunu genişletecek

Avrupa Birliği (DENIZ) ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa akçalanmış ettiği, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde kurulan Denizli Beceri Nesiç Merkezi (DTTM), 22 Aralık’ta Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank’ın katılacağı törenle açılacak. Kalıp, Denizli’dahi nesiç sektörünün ustalık tekstile dönüşümünü sağlayacak. KEZ’den 5 milyon euro teberru düzlük projesi yardımıyla sanayide kümelenmeden çeşitlenmeye büyüklüğünde yeni ayrımsız öğün açacak icraat yürütecek.

Türkiye’nin genişlik çok ihracat eden geçmiş 8 şehri beyninde yer düzlük Denizli’birlikte en yüksek payı yüzdelik 40 ile oluşum ürünleri oluşturuyor. Kentin konvansiyonel oluşum üretiminde topluluk olduğu bu birikim ve birikimin yekpare dünyada çabukça büyüyen maharet nesiç alanında değerlendirilmesi hem site hem üstelik ülke ekonomisi açısından balaban ehemmiyet taşıyor. Bu çerçevede, DTTM ile, Denizli’deki üretimleri büyük ölçüde tekstil, familya tekstili, havlu, bornoz ve konfeksiyon üzerine şekillenmiş tekstilci KOBİ’lerin, eklenmiş değeri faziletli ustalık oluşum üretimine geçmelerine destek sağlanıyor. Denizli Tecim Odası’nın (DTO) iştiraki olan Denizli KEZ İş Ihya Merkezi (ABİGEM) bünyesinde kurulan DTTM, Denizli Birleştirme Uran Bölgesi’nde tahminî 1000 metrekarelik degaje tıpkısı alanda hizmet veriyor.

Son teknoloji makine parkı ve ücretsiz müşavirlik hizmetiyle ilgi çeken minval, KOBİ’lerin ve girişimcilerin, ilişik değeri daha çok ve efdal üretim teknolojisine sahip beceri tekstilleri yüksek envestisman maliyetleri altına girmeden üretebilir ağıl gelmelerinin önünü açarak; faaliyetlerini ustalık dokuma KOBİ’lerinin rekabetçiliğini yüksek teknoloji, know-how transferi ve biriktirme yaklaşımıyla artırmak misyonuyla sürdürecek.

Daha teknolojik, zengin ve daha kompetitif tıpkısı ekosistem oluşturuluyor

DTTM’deki hizmetler eğitim, danışmanlık ve mentörlük, kümelenme, araba ve ekipman kullanımı ile istimara ve analiz oluşmak üzere beş ekip altında planlanırken, biriktirim yaklaşımıyla bile global rekabetin ayrımsız parçası olması üzere ustalık dokuma çalışmalarına ağırlık veren tekstil sanayicilerine önderlik ediliyor.

DTTM, misilsiz araba parkı ile, maharet tekstil prototipi ve numune istihsal imkanı sunacak; Denizli’nin ve bölgenin müşavirlik, eğitim bilimi ve teknoloji ihtiyaçlarını bastırmak amacıyla başvurulabilecek geçmiş ve bir tane bulunak olacak.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finansal işbirliği çerçevesinde akçalanmış edilen Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı’nın yürüttüğü “Rekabetçi Sektörler Programı” dahilinde desteklenen ve Denizli Ticaret Odası’nın uygulayıcısı olduğu Denizli’bile Teknik Tekstile Dönüşüm projesi, 5 milyon avro bütçesi ile ülkemizde geçerli genişlik koca sektörel rekabetçiliği artırma projeleri arasında düzlük alıyor. Projeyle Denizli yapı imalat sanayinin teknik tekstile dönüşümünü ulaşmak ve bu sektördeki KOBİ’lerin rakiplik güçlerini artırarak toptan değer zincirlerine karışma olmalarına arkalamak amaçlanıyor. – DENİZLİ

Share: