Depremzedeler Giresun’da otel ve yurtlara yerleştiriliyor

Giresun’bile otel ve yurtlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenleri mihman ediyor.

Giresun Valiliği koordinesinde, bugün akşam ezanı saatlerinde Hatay ve Malatya’dan gelen 43 kişiden 34’ü Giresun Mesleksel ve Ustalık Küçük Asya Lisesi Giresun Uygulama Oteli’ne, 9 yaşama ise Görele ilçesindeki Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı’na ilişkin KYK yurduna yerleştirildi.

Depremzedelerin keyif, giyecek ve hamam kemirmek ihtiyaçları vilayet eliyle karşılanıyor.

Ailesiyle Malatya’dan gelerek Giresun Uygulama Oteli’ne yerleştirilen Aysel Pektaş, 7.7 büyüklüğündeki geçmiş depremde evlerinin şişman hasar gördüğünü ve sarsıntının haddinden fazla uzun sürdüğünü aktardı.

Yıkıntıların beyninde evden dışarı çıktıklarını anlatan Pektaş, “Çatılar yıkıldı, tığ dedik ki ‘tamamen madun kattayız’, depremin çokça detaylı sürmesi bizi korkuttu. İlk depremde biz hariç çıktık, ikinci depremde filhakika çatı yerle benzeri oldu. Tün arabada kaldık, ayaklarımız ıslaktı, o günü arabada bekledik. Zaman de buraya getirdiler, Cenabıhak devletimizi kalık etmesin.” dedi.

Malatya’dan gelen Baharat Kat ise geçmiş depremin ardından kışlık kıyafetleri almaya eve gittiklerinde bavulu toparladıklarını fakat ikinci depremle evden hızlıca dışarıya çıktıklarını söyledi.

Dışarıya çıktıktan sonraları binanın yıkıldığını tamlayan Kere, “Karşıdaki çatı dahi yıkıldıktan benzeri süre sonra kimse namevcut mu diye aynı karı seslenmeye başladı. Oldukça kimse yoktu, yardım ekipleri da yoktu, onlar da ulaşabildikleri kadar rastgele yere ulaşmaya çalışıyorlardı, ehliyetli olmuyordu çünkü birçok ilde oldu bu sarsıntı. Yani ikinci depremden serencam saniyede kurtulduk, şükürler olsun canımızı kurtardık, bugünümüze şükrediyoruz.” diye konuştu

El, hayatını kaybeden akrabaları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Dayımın baldızı Adıyaman’da çocuklarıyla birlikte mevt etmiş, ablamın kaynanası bir şekilde Malatya’da irtihal etmiş, onun dışında haber alamadığımız haddinden fazla koca var. Ego de telefonum bozgun altında kaldığı için benim birlikte emrihak ettiğimi düşünmüşler, ulaşamamışlar bana, hala de ulaşamıyorlar. Ego birlikte numaralarını bilmediğim için onlara zaman yapamamıştım umarım hattımı kafasız çıkardığımda onlara hoşgörüsüz dönem yapacağım.”

Hareket takkadak yaşadıklarını anlatan Sinan Pektaş ise “Çocuklarıma ‘tığ gittik bundan sonra namazlar getirin çıktı’ dedim, çatı madun katlar yıkıldı öyle durdu yani, bizim çıkmamızı bekledi güya, çıktıktan sonra çatı yıkıldı, 8 bina, 200 daire vardı, boşaldıktan sonraları yıkıldı.” ifadelerini kullandı.

Share: