Edirne’den bodur güdük

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Bükreş Üniversitesini ülfet etti.

Üniversiteden yapılan mukayyet açıklamaya bakarak, Tabakoğlu ile Rektör Yardımcısı ve Aut İlişkiler Merkezi Müdürü Prof. Dr. Amaç Türkyılmaz’dan oluşan astronomi bölgenin sunma büyük iki yükseköğretim birliği olan Balkan Üniversiteler Birliği ve Karadeniz Üniversiteler Birliğinin gerçekleştireceği yönetim kurulu toplantısı üzerine serencam detayları görüşmek amacıyla BUA Dönme Başkanı ve Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marian Preda, geçmiş devir rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru ve Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sorin Costreie ile bire bir araya geldi.

Bükreş Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen toplantıda, toprak yükseköğretiminde cesim üniversitelerin aynı araya geleceği Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) ve Karadeniz Üniversiteler Birliğinin (BSUN) ortak toplantısının programı, ele alınacak konular, davetli konuşmacılar üzere konular değerlendirildi.

Bölgenin iki mehabetli yükseköğretim birliğinin ayrımsız araya geleceği böylesi prestijli tıpkısı toplantıya ocak sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Marian Preda, vermiş oldukları destekten ötürü Trakya Üniversitesi heyetine teşekkür etti.

Heyet üniversite ziyaretinin arkası sıra Romanya TİKA Temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Efsun Aramaz’ı de ülfet ederek yapılabilecek gelişim birlikleri ve projeler karşı birlikte görüş alışverişinde bulundu.

Trakya Üniversitesinin Romanya ve Balkanlarda imza attığı çalışmalardan büyük tıpkısı sevinme duyduğunu rapor eden Büyükelçi Aramaz, Balkan Üniversiteler Birliği ve Karadeniz Üniversiteler Birliği üzere bölgenin arz nazik yükseköğretim birliklerinin ortak toplantısının gerçekleştirilmesine verdiği desteklerden dolayı Tabakoğlu ve Türkyılmaz’a teşekkürname etti.

Acun Hayvan Hakları Siper Günü

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Dünya Hayvan Hakları Himaye Haset dolayısıyla endişe yayımladı.

Uğurlu mesajında, dünyanın kurulduğundan bu yana insanlar ile gelişigüzel hayvanlar ve bitkilerinde yaşadığını hatırlattı.

Hayvanların insanlara dünya yaşamında havari olduğunu, zımnında insanlar kadar hayvanlarında emanet hakkı olduğunu vurgulayan Uğurlu, mesajında şunları kaydetti:

“Ecdat Osmanlıda hayvanlara ne kadar önem verildiğini, pisik hastanelerinin kurulmasından, hayvan ve ağaçlar üzere kurulan vakıflardan, kuş evlerinden, göç ederken yaralanan leylekler için kurulan hastanelerden, uysal ve toy hayvanların beslenmesi üzere görevlendirilenlerden, binek hayvanlarına fazla angarya yükleyenlere verilen cezalardan anlayabiliriz. Acun Havyan Haklarını Koruma Günü vesilesiyle birlik canlılara haklarını gereği kabil yöneltmek ve bunların korunması gerektiğini bilmeliyiz.”

Share: