FETÖ’nün güya “Ankara bölge sorumlusu”na 3 sene 6 ay mahpushane

Fetullahçı Yıldırı Örgütü’nün (FETÖ) neymiş “Ankara nahiye sorumlusu” olduğu iddiasıyla “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan yargılanan itirafçı Şükrü Yıldırır’a 3 sene 6 kamer kodes cezası verildi.

İstanbul 24. Ağırbaşlı Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya maznun Şükrü Yıldırır ile avukatı katıldı.

Son savunması sorulan Yıldırır, “Aynı diyeceğim namevcut. Beraatimi dilek ediyorum.” dedi.

Mahkeme heyeti, maznun Yıldırır’ı “silahlı yıldırı örgütü yöneticiliği” suçundan 3 sene 6 kamer hapse mahkum etti.

Etkin nedamet kapsamında bilgiler vermişti

Hakkında sevgili açıldıktan sonradan hareketli pişmanlık hükümlerinden fehmetmek üzere itirafçı olan ve FETÖ’nün güya “Ankara toprak sorumlusu” olduğu tamlanan Şükrü Yıldırır, müddeiumumilik ifadesinde, yüzlerce FETÖ mensubundan bahsetmiş ve örgütün bilinmedik toplantılarıyla ilişkin bilgiler vermişti.

Sanık üzerine hazırlanan iddianamede Yıldırır’ın, derece derece yükseldiği örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde örgütün amaca makul işleyişini sağlayan, İç Rum Bölgesi’ndeki örgüt sorumlularına görev veren ve genel stratejiyi belirleyen ayrımsız konumda olduğu belirtilmişti.

Örgütün Türkiye’yi 5 bölgeye ayırdığı değerlendirildiğinde, sanığın kesim sorumluluğu statüsünün, örgüt içerisinde “devlet imamı” yerine değerlendirilmesi gerektiği ve bu haliyle sanığın “FETÖ yöneticiliği” suçunu işlediğinin anlaşıldığı değerlendirmesi yapılan iddianamede, karşı kamu davası açıldıktan bilahare savcılığa başvuran sanığın deli dolu pişmanlık hükümlerinden faydalanma talebinin mahkemede tartışılması gerektiği kaydedilmişti.

Sanığın ByLock kullandığının tespit edilmesi üzerine takkadak bacanak listesinde ekli mevcut bire bir bölük şahısların isimlerini bildirme ettiği, tıpkı bölük eşhas ve ID kullanıcılarıyla yazışması olmasına karşın bunları tanımadığını söylediği ve bu şahısların konumları, faaliyetleri için beyanda bulunmadığı dökme iddianamede, sanığın kimi teşekkül üyelerinin isimlerini yahut bulunduğu görevleriyle ilgili eylemlerini gizlediği, antrparantez kendi eylemleri için elde edilen mevcut deliller haricinde vukuf vermediği hususlarının ayn önüne alınması gerektiği anlatılmıştı.

Yıldırır’ın, teşkilat faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilişkin yaptığı görevlerin dikkate alınması gerektiği da belirtilerek, sanıkla ilgili, “konumuyla düzenli, özden, yeterli ve yarayışlı vukuf vermediği, bundan âlem faal pişmanlık gösterdiğinden kortej edilemeyeceği ve karşı çalışkan pişmanlık hükümlerinin uygulanma imkanı bulunmadığı” ifadeleri kullanılmıştı.

İddianamede, sanık Yıldırır’ın “silahlı yıldırı örgütü yöneticiliği” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Tutuklu yargılanan Yıldırır’ın 13 Ekim 2021’bile, “karı hapsi” ve “yurt dışına yokuş yasağı” adli arama tedbirleri uygulanarak tahliyesine hükmedilmişti.

Share: