HÜSEYİN ÇELİK’İN İSMİ GAZİANTEP’TE OKULA VERİLDİ

ESKİ Milli Eğitim Bilimi Bakanı Hüseyin Çelik’in ismi Gaziantep’te yapılan 24 derslikli ilkokula verildi.

Gaziantep ve Van mebusluk, Ekin Bakanlığı ve Milli Yetişek Bakanlığı işleyen Hüseyin Polat’in isminin verildiği okul düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa, Hüseyin Çelik’in yanında Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Delice, İl Milli Yetişek Müdürü Yasin Tepe ile protokol üyeleri katıldı.

‘YAPTIĞIM AÇILIŞLARDAN BILDIRME ANLAMLISI’

Açılışta mütekellim Hüseyin Polat, Gaziantep’in vefayı dolgunca bildiğini söyleyerek, milletvekilliği ve bakanlığı döneminde bu kente hizmet etmekten sevinme duyduğunu kaydetti. Polat, bakanlığı döneminde binlerce açım yaptığını belirterek, bugüne büyüklüğünde yaptığı açılışlar içerisinde yeryüzü anlamlısının bu olduğunu tabir etti.”Zaman haddinden fazla balaban benzeri çalkantı yaşıyorum” diyen Polat, şöyle konuştu: “Milli Eğitim Bilimi Bakanlığım döneminde binlerce ekol boşaltmak bana talih oldu ancak o binlerce meslek içerisinde bana bu büyüklüğünde anlamlı mevrut küşat olmadı. Bugün kamu açılışlardan henüz heyecanlı ve mutluyum. Ne yazık ki bundan sonra toplumumuzda kadirbilirlik ve vefa toplumumuzda mercekle aranan ayrımsız husus haline geldi. Gerçekten Gaziantep’te vefa ve değerbilirlik var. Gaziantep’e memnun geldim, memnun ayrıldım bu şehirden. 100 yıl geçmiş düşman işgalinden kurtulduk ve geçen yıl kurtuluşun 100’üncü yılı nedeniyle 100 meslek projesi başlattı valimiz. Düşmandan kurtulduk ama sunu şişman düşmanımız cehalettir. Cehaleti yenmediğimiz sürece dünyadaki yerimizi alamayız. Koca ile erk benzeri öz değildir. Yılların getirdiği ayrık yapılaşmasıyla yeteri kadar yetişek altyapısı yoktu. Ama bunu görüyorum ki bu şehirde inanılmaz ayrımsız eğitim çalışması var. Ekol alanları çalışıyor. Görevde kaldığım süre süresince adımın tek okula verilmesine müsaade etmedim. Ayrıksı vekil arkadaşlarımın adlarının birlikte okullara verilmesine izin etmedim. Sivas’ta ayrımsız okula bir vekil arkadaşımızın ismi verilmişti bakanlığım döneminde buyuru verdim derhal o tablo indirilsin diyerek. Valimiz, il sürecinde kendi yaptırdığı bir okula ismini vermişse bunu yadırgarım. Ama görevinin sonrasında bu şehre bu kişinin balaban hizmetleri var denilip ismi yaşatılmak istenirse, bu alkışlanır. Bazıları giderken arkasından iz bırakır bazıları ise devam bırakır. Biz arkamızda kalıntı bırakanlardan başlamak istiyoruz.”

VEFA BORCU

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Gaziantep’in eğitime makro yatırımlar yaptığını söyleyerek, açılışı yapılan seçkin okula bu ülkeye mefret hizmetler etmiş bakanların isimlerinin verildiğini söyledi. Ilbay Gül, “Gaziantep el birliği ruhunun olduğu alay malay aksiyon ika modelinin bulunduğu ayrımsız şehir. Şehrimize hizmet eden bakanlarımızın isimlerinin yaşatılmasıyla ilgili verdiğimiz karar doğrultusunda kendilerine öneri ettik. Hüseyin Polat bakanımız lütfedip isminin okulumuza verilmesini kabul ettiği üzere namına teşekkür ediyoruz. Bakanımızın gerek vekâlet döneminde gerekse Gaziantep mebusluk döneminde yaptığı işleri biliyoruz. Bizde bu vefa borcundan yağlık ismini okulumuzda yaşatmaya karar verdik” diye niteleyerek konuştu.Konuşmaların arkası sıra Hüseyin Polat İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Kurdele itilaf töreninin arkası sıra Hüseyin Polat ve beraberindekiler okulu gezerek hoca ve öğrenciler ile kardeş kardeş etti.

Share: