Osmanlı dönemine ilişkin antikalar görücüye imdi

Osmanlı dönemine ilişkin antikalar görücüye imdi

300 yıllık forma eserleri özen çekti

Gestalt eserler 20 bin lira ile 500 bin liradan satılıyor

Osmanlı döneminde geçer not özen cazibeli asar koleksiyonerlerin beğenisine sunuldu

Tuhaf eserlerin fiyatı bin liradan başlarken, 600 bin liraya büyüklüğünde çıkıyor

İSTANBUL Ibret eserler İstanbul’bile koleksiyoner ve ziyaretçilerle buluştu. Osmanlı dönemine ilgili tombaklardan, hatlara büyüklüğünde birçok iz sergileniyor. Yabansı eserlerin fiyatları ise bin liradan başlarken, 600 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Görüşme ve Antika Fuarı başladı. Bu sene 100’ü fazla ulusal ve arsıulusal müzakere galerisini, antikacıları ve 500’den aşkın farklı alanlardan sanatçıyı ağırlayacak olan fuara, 21 Son Teşrin Ahzüita gününe büyüklüğünde 11.00-20.00 saatleri ortada mülakat edilebilecek. Fuarda mütenevvi sergilerin birlikte müzayedeler dahi gerçekleştirilecek. Fuarda dikkat çekici mahsulat ortada minval eserler ve tombaklar düzlük alıyor. Fuarda Osmanlı dönemine ilişkin birçok nişane yer alırken, koleksiyonerler ve ziyaretçiler aracılığıyla bağlam gördü. Antrparantez fuarda 1800’lü yıllarda Osmanlı Devleti’nde tulumbacıların kullandığı tulumba da özen çeken mahsulat arasında yer aldı. Öte yandan Birinci Acun Savaşı dönemine ilişik rabıta albenili eserler da fuarda düzlük aldı. Savaşta geçer not bire bir İngiliz uçağının pervanesi üstelik fuarda ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Fuarda bir nice döneme ilgili acayip eserlerin averaj fiyatı bin liradan önceden, 600 bin liraya büyüklüğünde bile çıkabiliyor. Fuarda sargı gören form asar ise 20 bin teklik ile 500 bin liradan satılıyor. Fuarda ayrıca eski ışık makineleri, gramofon, radyo üzere ürünler dahi görücüye çıktı. Fuara katılan garip koleksiyoncusu Mehmet Demirayak, “Fuarda değişik dönemlere ilgilendiren bir nice im düzlük alıyor. Fuarda sergilediğimiz mahsulat ortada Osmanlı döneminden artan tulumba vadi alıyor. Tulumba 1850’li yıllara ilgilendiren. Ayrıca sergilediğimiz ürünler beyninde fonograf, radyo, beşik, halk aletleri vadi alıyor. Ahşap aynı beşiğimiz var. Bu beşik Viktorya döneminde mamul. Belli aynı saray veya köşk üzere üretilmiş. Bu ürünlerin restorasyon ve bakımlarını yapıyoruz” dedi. Acayip koleksiyoncusu Dirimsel Gecekondu, “Mufassal yıllar biriktirdiğimiz hanek eserlerini koleksiyonerlerin beğenisine sunuyoruz. Birbirinden enteresan mahsulat standımızda saha alıyor. Yeryüzü değerli ürünlerimiz beyninde tombaklar ve format eserleri meydan alıyor” ifadelerini kullandı.

Fuarda ilgi çekici mahsulat beyninde vadi düz tombak üzerine bilgiler veren Alpaslan Ünal ise “Fuarda Osmanlı döneminden seçkin eserler saha alıyor. Biçim ve tombak eserler fuarda dikkat çekici ürünlerimiz ortada vadi alıyor. Sergilediğimiz asar ortada düz kayran tombak yaklaşık 200 almanak. Fuarda kayran düz ibret ürünlerin averaj fiyatı bin liradan önceden, 500-600 bin liraya büyüklüğünde çıkıyor” açıklamalarında bulundu. Garip koleksiyoncusu Ömer Dinçer Tığ tarz eserler karşı bilgi vererek, ” Herhangi Bir merkez eserlerimiz bulunuyor. Dalan eserlerimize ziyaretçiler ve koleksiyonerlerin ilgisi nazik. 100 yıl ile 300 yıl arasında format eserlerimiz bulunuyor. Biçim eserlerimizin ortalama fiyatı 20 bin liradan başlıyor 500 bin liraya kadar çıkıyor” dedi.

Share: