“Tığ Bire Bir Takımız Projesi” ayrımlı kültürlerden aileler ve çocuklarını arkadaş yapıyor

Cahillik ve Spor Bakanlığının “Biz Tıpkısı Takımız Projesi” kapsamında tıpkı araya gelen Kastamonu ile Şanlıurfa’dan öğrenciler ve aileleri, hem gelişigüzel güzelce zaman geçiriyor hem da eskimemiş dostluklar kuruyor.

Bakanlığın Eğitim Bilimi Araştırı ve Koordinasyon Umumi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, ülkenin ayrımlı yerlerinden 24 yer eşleştirildi.

Projenin uygulanacağı illerde 6 ve 7. sınıflarda öğrenim gören 44’er gence, durma ettikleri illerde 14 hafta süresince spor ve içtimai ahenk eğitimi verildi. Daha bilahare iller, ikişerli gruplar halinde birbiriyle eşleştirildi.

Eşleştirilen Kastamonu ve Şanlıurfa’dan öğrenciler, ağustosta Mersin Akkum Bilgisizlik Kampı’nda kamp yaparak, birbirlerini tanıma fırsatı buldu.

Ardından öğrenci ve velilerden oluşan 70 nefis Şanlıurfa ekibi, Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli yoluyla aileler ve çocuklarına kentin tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezdirildi.

Birbirleriyle arkadaş olan iki kentin öğrenci ve velileri, Kastamonu Bilgisizlik Merkezinde, ilişik evlerinde kalan ayrıntılar amacıyla müşterek verip bez çağa yaptı.

“Bu proje bakir arkadaşlarla tanışmamızı sağladı”

Şanlıurfa’dan gelen velilerden Emine Sebep, AA muhabirine, etkinliği çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yerlerini gezip kanyonlarını, sahilini gördüklerini anlatan Sebep, “Rastgele sabahleyin ‘Acaba zaman hangi göreceğiz?’ diye ateşli ve zihayat şekilde uyandık. Fena Hâlde aynı etkinlik, oğlum birlikte ben birlikte çok mutluyuz.” dedi.

Oğlunun Mersin Ağacı’deki kampta Kastamonu’dan arkadaşlar edindiğini tamlayan Saika, “Başta tedirginmiş amma ayrılırken ağlamışlar. Burada bile Kastamonu’daki velilerle tanıştık. Çokça güzelce bacanak olduk.” diye konuştu.

Urfa’dan mevrut öğrencilerden Muhammed Amaç Koyuncu üstelik Mersin Ağacı kampından sonradan ayrılırken ağladıklarını dile getirerek, “Ailelerimiz birbiriyle tanışıyor, bizler birlikte eğleniyoruz. Bu proje kullanılmamış arkadaşlarla tanışmamızı sağladı. Arkadaşlarımızla bağımız arttı. Asosyal arkadaşlarımız var, onlar bile sosyal olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Kastamonulu öğrencilerden Muazzez Yıldızoğlu ise projenin çokça tınlamalı ve cümbüş donör olduğunu vurgulayarak, “Şanlıurfa’dan arkadaşlarımızla oyunlar oynadık, sırlarımızı paylaştık. Birbirimize oyunlarımızı öğrettik.” diye konuştu.

İmran Özdemir da Kastamonu’da Şanlıurfalı aileler ve çocukları ağırladıkları üzere bahtiyar olduklarına işaret ederek, “Çocukların ayrımlı kültürden farklı insanlarla tanışması, sosyalleşmesi, öz güveninin gelişmesi açısından ongun benzeri proje. Yalnız çocuğum değil tığ bile kullanılmamış dostluklar edindik.” dedi.

Share: