Uzmanından mevsim geçişlerinin temel ağrıları ile ilişkisine yönelik yorum

Medicana Avcılar Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Alicenap Bayram, beklenenden elan sıcak tıpkısı havanın, bireyin şipşak akarsu kaybetmesine faktör olabileceği kabil, itici tıpkısı havanın, hastanın duygulanımındaki değişimlerin da rolü ile, otonom asap sisteminin belli parçalarının henüz aşkın/beş altı çalışmasına etken olabildiğini belirterek, “Bütün bunlar başlangıç ağrılarının tetiklenmesi için ehliyetli olabilecek sebeplerdir.” ifadelerini kullandı.

Medicana Sağlık Grubu açıklamasına bakarak, kelle ağrısı günlük performansımızı ve yaşamı berenarı hırçın yönde etkileyen ağrıların sunu başında geliyor.

Sarrafiye ağrıları, hastalar vasıtasıyla genel kendisine başın anlaşılan ayrımsız kısmında ya üstelik tamamında sıkışma hissi, zonklama, zindelik çarpması yahut ağrılı bölgede atmakta olan benzeri huy hissi kadar tıpkı çok şekilde rapor edilebiliyor.

Açıklamada görüşlerine düz verilen Uzm. Dr. Verimli Alay, arz yoğun karşılaştıkları başlangıç ağrısı çeşitlerinin yüklülük temel ağrıları ve migrenler olduğunu tabir ederek, bunların birlikte küme ser ağrıları evet da paroksismal hemikranium kabil oldukça eşsiz tanıdık bazı balkı sendromlarının birlikte bulunan olduğunu aktardı.

Hezel, “Ser ağrılarının çeşidine göre, bu ağrılarla ilişkili olduğu tanıdık genetik yordam, tagaddi, sıvı kaybı ve stresör faktörler üzere sebeplere ek namına tekrar bu ağrıların ortaya çıkmasını kolaylaştırdığı bilinen bir çokça çevresel etken dahi tanımlanmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Mevsim geçişlerine kapalı yerine çekicilik şartlarında ortaya sâdır tazyik, ısı değişiklikleri ve buna tutkun yerine gerçekleşen çekicilik akımlarının, bazen hassas bireylerde, yer ve fert arasındaki dengenin bozulması anlamına geldiğini belirten Meze, şunları kaydetti:

“Çevresel dengenin bozulması beden homeostazını da etkileyerek, hassas eğin dengesini bozabilir. Bu süreçlerin, umumi olarak vücudun endojen kendisine balkı çeşitlerine karşı geliştirmiş olduğu ara sıra mekanizmaları etkilediği ve bozduğu düşünülür. Çekicilik şartlarına kırılan olan bu kişilerin, çevresel başka faktörlere ve vücut açısından ‘normal namına algılanmış ve akseptans edilmiş olan’ bütün faktörlerin değişimine karşı de benzer şekilde hassas olmaları, buna sınırlı kendisine elan düşük tıpkısı balkı eşiği ile elan yalınç biçimde ağrı yaşamaları beklenebilir.”

Uzm. Dr. Semih Kortej, beklenenden elan yunak tıpkısı havanın, bireyin derhâl akarsu kaybetmesine etken olabileceği kabilinden, sevimsiz bire bir havanın, hastanın duygulanımındaki değişimlerin de rolü ile, otonom asap sisteminin muhtemelen parçalarının elan fazla/az çalışmasına etmen olabildiğine meni ederek, şunları kaydetti:

“Bilcümle bunlar mebde ağrılarının tetiklenmesi üzere ehliyetli olabilecek sebeplerdir. Hep bu olası sebeplere alın sarrafiye ağrısı faal hastaların, bireysel tedbir alma noktasında henüz titiz ve hassas olmaları, bedenin mümkün çekicilik değişikliği maruziyetini sunma örgen indirmek amacıyla ceht sarf etmeleri gerekebilir. Buna benzer alıngan zamanlarda tagaddi düzenine ekstra gayret sarf edilmeli, likit alımı artırılmalı ve gaflet hijyeninin tam olduğundan tehlikesiz olunmalıdır.”

Share: