Van’da ruz tutulmasını belirtik gözle izleyen 10 emanet rüyet kaybı yaşadı

25 Ekim’da gerçekleşen, Ay’ın Çağ ve Acun arasına girmesiyle oluşan parçalı güneş tutulması, Türkiye’den da izlendi. Cümle dünyanın bent gösterdiği tabiat olayı, Van’de 10 kişiyi hastanelik etti.

BİR SÜRE SONRA BULANIK GÖRMEYE BAŞLADILAR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cerrah Dr. Yusuf Evcimen, biraz gün eski güneş tutulması sırasında maatteessüf istenmeyen durumların yaşandığını belirtti. İki çağ içerisinde hastaneye başvuran ve aralarında çocukların bile bulunduğu 10 kişide rüyet kaybı olduğunu tabir fail Evcimen, “Güneşe degaje gözle bakmışlar. Bu on paralık ikbal etmediğimiz tıpkı durum. Güneşe belirtik gözle bakmalarından etraf bir iki saat sonradan başlayan sisli görme şikayetleri oldu. Hastalarımızın yaptığımız muayenelerinde müşahede keskinliğinde azalma, odaklaşmada yük, yamuk rüyet, seçenek görme ve tütsülü görme şikayetleri mevcuttu. Çektiğimiz filmlerde soluk dideban dediğimiz bölgede, retinanın bağırsak tabakası ve foto reseptör tabakasında ayrımsız hasar oluştuğunu görmekteyiz. Bu bile hastalarımızın müşahede kalitesinde sukut ve sisli görmesine sebep olmaktadır” dedi.

“ÇIPLAK GÖZLE GÜNEŞE 15 SANİYEDEN MUFASSAL BAKMAMAMIZ LAZIM”

Güneşe kapalı oluşan hasarların tıpkısı tedavisinin olmadığına vurgu yapan Evcimen, “Bu uzanım kalıcı rüyet kayıplarına ve mihman hasarlara hastalık olmakta olup, bu konuda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. güneş tutulması sırasında, üste normal zamanlarda dahi gün gözlüğü takmalarını öneriyoruz. Çünkü güneşte ultraviyole dolma ışınları var. Bu nedenle peyda gözle güneşe 15 saniyeden elan fazla müddet bakmamamız lazım. Maatteessüf güneşe bağlı oluşan hasarların bire bir tedavisi namevcut. Tığ hastalarımıza bazen nevale takviyeleri ve tarih gözlüğü takmalarını öneriyoruz. Bu bölgedeki hasarları, vücudun kendisi bire bir cirim dahi olsa bunu onarabiliyor. Fakat altıncı ayın böylecene kalan hasar, maatteessüf kalıyor ve tedavisi de yok” diyerek konuştu.

Share: