1905 GSYİAD’tan Koçak Kaya’ya veda yemeği

1905 Galatasaraylı Tutumlu ve İş İnsanları Derneğinin (1905 GSYİAD) mahiye toprak toplantısı, ” Bonkör Kaya’ya Veda” başlığıyla düzenlendi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya bakarak, organizasyona pakt başkanı Dursun Özbek, umumi heyet üyeleri, 1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu ve dernek üyeleri ile güzeşte sezon böylecene futbola veda eden Verimli Kaya katıldı.

Toplantıda mütekellim Dursun Özbek, Bonkör Kayaç’nın Galatasaray değerlerini özümsemiş tıpkısı topçu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Benzeri Galatasaraylıyı tarif etmek isterseniz ‘Cömert kabil Galatasaraylı’ demeniz gerektiğini düşünüyorum. 17-18 yıllık Galatasaray hayatında kulübüne şişman ulama vermiş, Galatasaray’ın değerlerini özümsemiş, Galatasaraylı futbolcumuz. Futbol hayatını sonlandırdı. Bundan ahir istekli hayatı teknikçi namına gelişecek. Kendisi üstelik lisans kabul etmek üzere çalışmalara başlıyor. Bundan ahir hayatında namına başarılar diliyorum. Galatasaray’a teknik adam olarak hizmet etmesini çokça istiyorum. Doğru ayrımsız Galatasaraylı, Galatasaray değerlerini özümsemiş birisi. Lisansını alsın, gelsin kulübe.”

“Çokça sevdiğim aynı kardeşim Kerim.” diyen Özbek, “İnsanın bellek eşme ara sıra kişilere. Cömert da öyle birisi benim için. Kendisini çokça seviyorum. Galatasaray’a hizmet etmenin sonu namevcut. imdi bile inşallah lisansını aldıktan sonraları maharet kadroda hizmet vereceğini düşünüyorum. Kendisine mübarek nasip diliyorum, yolu açıkça olsun inşallah.” değerlendirmesinde bulundu.

1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu da Galatasaray altyapısından yetişen ve senelerce sarı-kırmızılı formayı giyen Koçak Kayaç’yı mihman etmekten öz saygı duyduklarını vurgulayarak, “Bonkör da karakteri ve mücadelesiyle başkanımızın de belirttiği kabil Galatasaray’a yakışan, denk bir futbolcu oldu. Onu akademiden A takıma kazandıran Sayın Fatih Anlam hocamızın da emeğini unutmayalım. Eli Açık’in, zaman bu noktaya gelmesinde hocamızın çokça nazik payı var, altyapıdaki bir nice kardeşimize olduğu gibi. Umarım Galatasaray Ahi Kayalar, Ardıl Turanlar yetiştirerek devam eder. bundan sonra Galatasaray’ın altyapısında birçok Semihler yetişmesi dileğiyle. Kendisine teşekkür ediyoruz. Tığ dahi onu hep Galatasaray ile gelişigüzel görmekten bahtiyarlık duyacağız.” ifadelerini kullandı.

Verimli Kayaç birlikte 2006 yılında zerrin-kırmızılı kulübe girdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“O yıllarda çocuktum. Daha hiçbir şeyi yaşamamış, tecrübe etmemiştim. Galatasaray altyapısı bize hayatı öğretti. Şüphesiz yaşamamız gerektiğini, büyüklerimize elbet davranmamız gerektiğini, küçüklerimizle nasıl bildirişim kurmamız gerektiğini, altyapıdan A takıma çıkan, gailesiz kardeşlerimizi şüphesiz koruyup kollamamız ve onları lacerem sahiplenmemiz gerektiğini öğretti. Haddinden Fazla evire çevire yıllar geçirdim, sunturlu başarılar elde ettim. Çok kupa kazandım. Bu konuda epey kendimi ak yazılı hissediyorum. Bugün burada güzelce ayrımsız organizasyonla onurlandırıldım. Esasen teşekkürname ederim. İyi ki varsınız, ongun kim Galatasaray’bile benim sürecim devam etmiş. İyi ki babamdan ve dedemden Galatasaraylı olarak dünyaya adım atmışım. Bunlar aşağı benim amacıyla talih. Fena Hâlde tıpkısı hayatım, iyicene aynı kariyerim oldu. Şimdi kullanılmamış tıpkı kariyere başlayacağım. Bire Bir kapıyı kapattık, yıpranmamış tıpkı kapının açılacağını istek ediyorum özlük hayatım ve ailem namına. Umarım herhangi bir molekül dilediğim, istediğim kabil derakap önüme yarar ve ben dahi çarpık çurpuk tıpkı şekilde bu yolu almaya başlarım.”

Share: