Antalya’da gübre israfını önlemek amacıyla çiftçilere arazi numunesi kabul etme eğitimi

Ekincilik kenti Antalya’üstelik çiftçilerin çok basılmış kullanımını kesmek ve abes maliyetten yüklenmek için yerey çözümleme çalışması başlatıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca “Toprak Analizi Projesi” hayata geçirilerek, site merkezi ve 19 ilçede proje uygulanmaya başlandı.

Bitkisel Istihsal ve Terbiye Bölüm Müdürlüğünde işyar Tarım Efdal Mühendisi Nermin Dede Aksu, Kemer ilçesinde çiftçilere arazi numunesi kabul etme eğitimini teorik ve uygulamalı yerine anlattı.

Çiftçiler, aldıkları yerey numunelerini Büyükşehir Belediyesine teyit ederek, ücretsiz sunulan çözümleme hizmetiyle toprağın durumuna bakarak tezek ve im seçimi yaparak, verimi faziletli çocuk, fide ve fidanları toprakla buluşturabilecek.

Faziletli verim, kaliteli iz kullanmak ve akıllıca gübrelemeyi kamçılamak için başlatılan himmet, tüm ilçelerde sürdürülecek.

Katarakt, çiftçilere toprak analizi yaptırma alışkanlığı kazandırmak için iş yaptıklarını bildirdi.

Bitki sağlığının önemine işaret fail Aksu, “Analizlerle yetişecek bitkinin büyümesi ve bereketli ürün alınabilmesi için toprakta eksik olan bitki elementi belirleme ediliyor. Böylelikle çiftçimizin yersiz tezek kullanımını önleyerek, toprağın yapısını birlikte korumuş oluyoruz. Çözümleme yapılmadan toprağa sunulan gübrenin bitkiye ve toprağa zarar vereceği kabil boş yere harcanan matbu

ekonomik kendisine kayıplara kat açacaktır.” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerle eğitime katılan Kemer Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir ise şuurlu tarım beğenmek amacıyla toprak analizinin önemli olduğunu, toprak numunesinin lacerem alınacağı üstüne bilgilendiklerini vurguladı.

Share: