Son dakika haberi! Edirne Belediye Reisi Gürkan’ın yargılandığı davada tutuklu kalmadı

EDİRNE Belediye Reisi Recep Gürkan’ın ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’, ‘birden çok hayat yoluyla gece vakti birlikte yağma’, ‘nitelikli cinsî saldırı’ suçlarından yakınan- kaka yerine tutuklanmadan yargılandığı davanın 11’inci duruşmasında biricik mevkuf maznun M.T. da adli arama neredeyse erkin bırakıldı.

Edirne’de kıpırdak ve ‘ferdî verileri hukuka uymaz olarak yaymak’ suçundan tutuklanan Şükrü Benli, iddiaya göre, tahliyesinin peşi sıra Bulgaristan’da kaçırılıp, alıkoyuldu. Benli, 2 yıl evvel bile azmettiricinin Edirne Şehremini Recep Gürkan olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Sormaca kapsamında O.K., Ş.G. ve S.A. tutuklanırken, S.Y.’nin tutuklanmadan yargılanmasına karar verildi. Başbuğ Gürkan ise 75 bin TL kefaletle adli kontrol gibi azade bırakıldı. Özlük zatî verileri dahi paylaşıldığı için yakınan- sakil olan Gürkan hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘birden çok yaşama aracılığıyla şeb vakti gelişigüzel yağma’, ‘nitelikli tensel saldırı’ suçlarından 50 yıla büyüklüğünde mahbes cezası istemiyle ülkü açıldı.

11’İNCİ MURAFAA GÖRÜLDÜEdirne 3’üncü Güç Ceza Mahkemesi’nde 2020 yılı Fasıla ayında görülen 6’ncı duruşmada, başka maznun M.T.’nin firari namına yargılanmasına devam edilirken, O.K., Ş.G. ve S.A., 21 ay tutuklu kalmalarının arkası sıra adli arama şartıyla azade kaldı. Davanın sabık yıl ilk teşrin ayında görülen 8’inci celsesine Türkiye’ye gelerek teslim olan firari maznun M.T. üstelik karışma edildi. Duruşmanın 11’inci celsesi ise zaman Edirne 3’üncü Sakil Ukubet Mahkemesi’nde görüldü.TEK MEVKUF SANIK DAHI TAHLİYE EDİLDİ

Edirne Belediye Reisi Recep Gürkan duruşmaya ortaklık sağlamazken, tutuklu yargılanan M.T., Edirne Vabeste Cezaevi’nden SEGBİS’le duruşmaya bağlandı. Mahkeme, M.T.’nin sabit ikametgah sahibi olması, savunmasının alınmış olması, karartılacak kanıt bulunmaması ve tutuklulukta mevcut süreyi göz önüne alarak, mikro dışı yasağı ve adli arama neredeyse salınmasına değişmeyen verdi. Dava oybirliği ile 1 Şubat 2023 saat 10.30’a ertelendi.

Share: