Edirne haberi: Edirne’den kısa kısa

CHP Edirne Saylav Okan Gaytancıoğlu, çeltik ve ayçiçeğinde tutma priminin yer beş altı 2 liraya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılmış açıklamada, mevcut gurur fiyatı ve desteklemelerle çiftçinin önümüzdeki yıl yapıt ekmeyeceğini savundu.

Çiftçinin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Gaytancıoğlu, “Üretebildiğin, ikliminin ve yerey koşullarının akla yatkın olduğu seçme ürünü tür az çok ülkende üreteceksin. Bu ülkenin kişmiri topraklarında nasırlaşmış elleriyle etkin çiftçisini henüz fazla üzmeyin, desteklemeleri çabucak artırın.” ifadelerini kullandı.

Edirne 8. Mektup Günleri erte başlayacak

“Edirne 8. Mektup Günleri”, 7-16 Ilk Teşrin tarihlerinde düzenlenecek.

Edirne Belediyesinden yapılan mukayyet açıklamaya bakarak, saz şairi ve yazar Ataol Behramoğlu’nun haysiyet konuğu olduğu kitap günlerine 37 fihrist ve 70 edip katılacak.

Pusula günlerinin, Edirne Belediyesi’nin aile sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarında düzenleneceğini tamlayan Şehremini Recep Gürkan, “Birbirinden değerli yazarlarla ülfet etmek ve kitapların afsunlu dünyasında buhar olmak isteyen herkesi Edirne Belediyesi 8. Betik Günlerine çağırma ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Temel sütünün önemi anlatıldı

Trakya Üniversitesi Tababet Fakültesi Hastanesi’nde planlı etkinlikte esas sütünün önemi anlatıldı.

Üniversiteden yapılan yazılmış açıklamaya bakarak, 1-7 Teşrinievvel Emzirme Haftası nedeniyle Jinekoloji ve Mevlit Polikliniğinde açılan stantta annelere ve asıl adaylarına ana sütünün ve emzirmenin önemi anlatıldı.

Etkinlikte anne sütü ile beslenmenin ve emzirmenin yararlarını anlatan broşürler dağıtıldı. Etkinliğe katılanlar haftaya özel farkındalık oluşturmak hesabına turuncu maskeler giydi. Anne ve asıl adaylarına lohusa şerbeti birlikte ikram edildi, haftaya özel hediyeler verildi.

Emzirme yetişek hemşiresi Tülay Cihangir Öztürk, emzirmenin bebeğe ve anneye faydalarıyla alay malay anne sütünün yararı konusunda bilgiler verdi.

Etkinliğe Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, akademisyenler, hemşireler ve esenlik çalışanları katıldı.

Share: