CHP Takım Toplantısı

Cumhuriyet Altını Umum Partisi (CHP) Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, ÇAKER ziyaretine ilgili, “MIT’ye gittim, laboratuvarlarını gezdim, hocalarıyla görüştüm. Dünyanın bire bir numaralı üniversitesine gidip teknoloji ve bilimdeki devrimsel gelişmeleri yolmak az daha yanlışlık oldu. Bilimle gelişim dünyası arasındaki ilişkiyi gördüm. Bizim marifet insanlarımız üstelik orada çalışıyor. Eğer Türkiye dünyada ve bölgesinde saygın büyüklük olacaksa uygulayım bilimi devrimini kaçırmaması geçişsiz” dedi.

CHP Umumi Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin takım toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Bartın’daki beyaz zehir kazasına değinerek, “Üzüntülü aynı günde olmasaydık. Keşke bu büyüklüğünde dava yaşanmasaydı. 41 kardeşimizi toprağa verdik. 41 evde hararet var. Babasız kalan dallar var. Herhangi Bir birimizin yüreğinde koyu teessürat var. Bu büyüklüğünde ara, mübayenet akıllıca değil. Yakışmıyor bize. Yöntem kurumunun bu kadar merhametsiz olması akıllıcasına değil. Onların tıpkı sloganı vardı. ‘Yüz karası değil, kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası’ diye. Ailelerin tıpkısı kısmını müzakere ettim, yetkililerden bilgi almaya çalıştım. Dip tıpkı kötü var. Temel tabutun başında, eşi tabutun başında, kardeşleri tabutun başında…Bir ahiret yolculuğu var peki, tendürüst bunların hep. Yazıktır, günahtır. 20 yıldır ‘ilaç alacağız’ diyorlar. 20 yıldır bibi ilaç mi alacaksın sen? Dünyada cümle eroin çıkarıyor. Hangi gerekçeyle sunma çok ölüm bizde oluyor” diye konuştu.

“Devletsen ilk beyaz zehir ocağına bakarsın. Aydınlatmaya, havalandırmaya, sensörlere bakarsın; ağır ezgi arama edersin” diye devam eden Kılıçdaroğlu, “Ondan sonra ‘Bütün kontrolleri yaptık, her molekül dosdoğru’ dersin. Müfettişleri görevlendirir, devlete aitse Sayıştayı görevlendirir; tabir gelirse raporun gereğini yapar. Içtimai devlette düzenek böyle meşgul. Denetmen raporu var, Sayıştay raporu var, görmüyorsun. Soma faciasından bilahare komisyon kuruldu. 111 öneri var, birisini birlikte yapmadılar. O araştırı komisyonları tezyinî mi? Bezemeli değilse 111 öneriden neden biri da yapılmadı? Neden sormadın? O koltukta hastalık oturuyorsun?” ifadelerini kullandı.

ÇAKER ziyareti

KUL ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“BENDE’ye gittim, değme kafadan bir curcunalı. Önceki ‘Niye, ne gerekçeyle gideceksin’ diye niteleyerek bir sor. Siz ülkeyi yönetmeye talipseniz sizin aynı vizyonunuz, hedefiniz ve hayalinizin olması geçişsiz. Bunların vizyonu cebim nasıl dolar vizyonu. 21’inci asır olgun ve teknoloji çağıdır. Bunu inkar eden tek ululuk büyüyemez ve gelişemez. Bilim devrimi yaşıyoruz. Ne Erdoğan hangi Bahçeli…İlk kez bilim ekonomisini benden duyuyorlardır. Toplumsal vukuf ekonomisi kavramını hayata geçirmeliyiz. MIT’ye gittim, laboratuvarlarını gezdim, hocalarıyla görüştüm. Dünyanın aynı numaralı üniversitesine gidip uygulayım bilimi ve bilimdeki devrimsel gelişmeleri almak az daha suç oldu. Bilimle iş dünyası arasındaki ilişkiyi gördüm. Bizim marifet insanlarımız dahi orada çalışıyor. Eğer Türkiye dünyada ve bölgesinde hatırlı devlet olacaksa teknoloji devrimini kaçırmaması lazım. Osmanlı endüstri devrimini kaçırdığı üzere battı. Müthiş buluşlara imza atıyorlar. Bakir bir dünya medeniyeti mensur ediliyor. Vallahi bunların haberi yok, -Sen ne BENDE’ye gittin- diyorlar. Senin aklın da vizyonun üstelik yetmez. Sen bilmezsin. KUL, 40 bilyon dolarlık yonga yatırımı yapıyor. Biz ne yapıyoruz? Soğutucu yapmakla övünüyorlar. Dünyayı bilmiyorlar. Mehabet böyle yönetilmez” dedi. – ANKARA

Share: