NATO’nun nükleer caydırıcılık tatbikatına ilişik paylaşımlara Türk pilotun kaskı ıstampa vurdu

NATO yoluyla seçkin sene düzenlenen nükleer caydırıcılık tatbikatı ”Steadfast Noon”devam ediyor. NATO’nun çekirdeksel caydırıcılık tatbikatına 14 ülkeden dördüncü ve beşinci yavru çekişme uçaklarının yanında erkete, tanker ve türlü tiplerde 60 uçak katırken içtimai medya hesabından yapılan tıpkısı paylaşım ruzname oldu.

PİLOTUN KASKI TÜRK BAYRAKLI

NATO Hava Komutanlığı tatbikata dair çeşitli paylaşımlarda bulunurken, bire bir paylaşımında dahi bir Türk pilota meydan verdi. Fotoğrafta paylaşılan pilotun kaskının Türk bayraklı olması özen çekti.

PAYLAŞIMIN AÇIKLAMASI

Birliğin toplumsal medya hesaplarından yaptığı paylaşım de, ”Müttefik Gelgel Kuvvetleri şu anda kuzeybatı Avrupa’üstelik düzinelerce uçağı içeren çekirdeksel caydırıcılık yeteneklerini kullanıyor. NATO egzersizi ”Steadfast Noon” rutin bir yıllık eğitim faaliyetidir. 14 mevki ve mütenevvi tiplerde 60’tan çok uçak içerir” açıklamalarında bulundu.

NÜKLEER CAYDIRICILIK TATBİKATI NEDİR?

NATO yoluyla, Belçika, İngiltere ve Kuzey Denizi semalarında 17-30 Teşrinievvel tarihleri arasında sürecek olan tatbikata ilgili yapılan açıklamada, “NATO’nun haziran ayında Madrid Zirvesi’nde bağlaşık liderler vasıtasıyla akseptans edilen yıpranmamış ciddi konseptinin ‘NATO’nun çekirdeksel kapasitesinin anne amacının barışı korumak, tehdidi gölge etmek ve saldırganlığı caydırmak’ olduğunu degaje ortaya koyuyor. Nükleer silahlar var olduğu sürece NATO nükleer bir uyuşma kendisine kalacaktır. NATO’nun hedefi tümce üzere henüz tehlikesiz ve nükleer silahların olmadığı benzeri Acun” ifadelerini kullanmıştı.

Share: