1 yaşama ödü, 141 emanet hastanelik oldu! Mikrop tayin edilen dere suyunun kullanımı yasaklandı

Yuva köyü Çaydurt Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nın sonuç günü itibariyle başlayan zehirlenme vakalarında 1 kişi öldü, 141 yaşama dahi hastanelerde otama altına alındı. dizanteri ve kusma şikayeti hayatiyetli vatandaşların bir kısmı site dışındaki hastanelerde otama altına alındı. Hastalardan 115’i yapılan tedavilerinin arkası sıra taburcu edildi.

“MİKROBİYOLOJİK KİRLENME TESPİT EDİLDİ”

Bolu Valisi Erkan Tığ başkanlığında toplanan İl Umumi Hijyen Meclisi Yuva köyü ile ilgili bakir kararlar aldı. Alınan kararlara göre, Büyüklük Su İşleri 5’inci Havza Müdürlüğü marifetiyle Çaydurt deresinden alınan numune sonuçlarında standartların üzerinde mikrobiyolojik kirlenme belirleme edilmesi üzerine, öz suyunun ilkin sulama ve kullanma almak amacıyla seçme soy kullanımı ikinci tıpkı karara büyüklüğünde kısıtlandı.

“KÖYDEKİ TESİSLERE AİT SONDAJLAR DENETLENECEK”

Ayrıca, köy zarfında mevcut ve vatandaşlara ilgili olan, mikrobiyolojik kirlenme belirleme edilen istikşaf kuyularının birlikte her kalem kullanımı ikinci bir karara kadar kısıtlandı. Toplantıda, Yuva köyü Çaydurt Mahallesi’ndeki pres ve tesislere ait istikşaf kuyularının ilgili kurumlarca denetlenmesi, kirlilik belirleme edilenlerle ilişkin kendisine yasal işlemlerin yapılması kararlaştırıldı. Bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlere veya kararlara tehalüf edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği yönetsel ceza kesileceği kaydedildi.



Share: