Icra Vekili Soylu: “Terörle mücadelemiz, yıldırı örgütünün destekçilerini dahi tasalı etmektedir”

Nazır Soylu: “Terörle mücadelemiz, yıldırı örgütünün destekçilerini üstelik erinçsiz etmektedir”

” Yunanistan’ın göçte uyguladığı şiddete alay söyleyemeyenler, özlük ordularına atılmış iftiraya bile ağızsız kalacaklardır”

MUĞLA – Muğla’nın Fethiye ilçesinde İçişleri Bakanlığı Mülkiye Denetim Kurulu Başkanlığı 2022 Yılı İnceleme ve Kıymetlendirme Toplantısı’nda mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Türk Silahlı Kuvvetleri’hangi atık iftiraya anif artık. Bakan Aristokrat iftiraya, “Terörle mücadelemiz terör örgütünün destekçilerini da huzursuz etmektedir. Yunanistan’ın göçte uyguladığı şiddete küçümseme söyleyemeyenler, kişi ordularına atık iftiraya dahi ağızsız kalacaklardır” sözleriyle cevap verdi.

Fethiye’deki aynı otelde düzenlenen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Heyeti Başkanlığı 2022 Yılı İnceleme ve Değerlendirme toplantısına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mülkiye Denetim Kurulu Başkanı İbrahim Atak, Muğla Valisi Orhan Gödeş, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve mülkiye müfettişleri katıldı.

Toplantıda inhisar dışı bırakılan patlayıcı maddelerin üretimi, ithali, taşınması, saklanması, depolanması, satışı, kullanılması, yok edilmesi ve denetlenmesi konusunda yürütülen işler değerlendirildi.

“Terörle uğraş terör örgütünün destekçilerini birlikte huzursuz etmektedir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplantıda yaptığı konuşmada ” Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Türk tarihiyle bedel ayrımsız yaşı ve esaslı tıpkı geleneği var. Bazıları daima bu kurumlara iftira atar. Yıllardır bunu yaparlar amma yaftaları bire bir nev bu kurumlara tutmaz. Zira yalandırlar. Zira bahsettiğim bellek ve doğru anane onların iftira ettikleri suçların işlenmesini önler. İşte en son Türk Tabipler Birliği’nin başkanı henüz mazi akşam aynı göstergeç bir kanalında Türk devletine, Türk Silahlı Kuvvetlerine bir iftira attı. Bu alçakça iftirayı atıp PKK’nın propagandasını yapmaya yeltendi. Bu bühtan sahibinin yaptığı PKK’ya yıldırı örgütüne aynı koruma sağlamaktır. ve bunu ilk kez bile yapıyor değil. Bunu yüz kere ortaya koydular. Zira terörle mücadelemiz takkadak terör örgütlerini değil, terör örgütlerinin destekçilerini birlikte tasalı etmektedir. Avrupa ve Amerika gücü yetmeyince operasyon çocuklarını devreye sokmaktadır. Yunanistan’a göçte uyguladığı sürat konusunda bir tane kortej söyleyemeyenler. Yunanistan’ın ortaya koyduğu momentum ve sonucu kendisine ölümler üzerine, cinayetler üstüne ayrımsız biricik söz söyleyemeyenler batının üzüleceğini hissedenler, onların üzülmesine kıyamayanlar, bittabi öz ordularına yapılan iftiraya dahi ağızsız kalacaklardır. Bilcümle bu arada birlikte tanık olacağız. Bu de onların sınavıdır” dedi.

“Mülkiye Teftiş Kurulumuz tehlikeli tıpkısı sorumluluk yüklenmiştir”

Vekil Aristokrat konuşmasının devamında, “Manşet birimlerimiz, ordumuz bu ülkenin bayrağını, toprağını, özgürlüğünü korur ama sizlerin omuzlarında de bu devletin geleneğini, bu tarihi aklını, karakteri esirgeme yükümlülüğü vardır. ve sizler, sizden öncekiler, bugüne kadar direşme ettiniz. Posta yerini tecezzi etmediniz. FETÖ üzere çıyanlık çetelerine karşın vesayet akıllarına karşın metrukiyet etmediniz. ve bu devleti anlatmak laf aynı keçe devleti haline deklare etmek isteyenlere müsaade etmediniz. 15 Orak Ayı süreçlerinde bu azamet geleneğini FETÖ’nün saldırısına maruz kalmışken Mülkiye Teftiş Kurulumuz korkulu bire bir gravite yüklenmiştir. FETÖ’yle savaşım kapsamında İçişleri Bakanlığı ve tutkun kuruluşlardaki 473 anket sonucunda 27 bin 166 personel hakkında planlı 1993 raporda mülkiye müfettişlerimizin imzası vardır. Print tıpkı dönemdi. Fedakarlık mucip ayrımsız dönemdi. ve bu alım bu fedakarlığı bihakkın adına getirmiştir. Tanrı sizlerden razı olsun. Sizlerin rastgele birine biricik yegâne teşekkür söylemek istiyorum. Vahi el altında 177 müfettişimiz var. Bu kurumun sayısının arttırılması macerasız değil. Benzeri mülkiyenin yetişmesi meslekte pişmesi, zaman ve düzentileme isteyen aynı meseledir” diyerek konuştu.

“271 denet gerçekleştirdik”

Vekil Soylu 2022 yılında gerçekleştirilen teftişlerle ilgilendiren namına, “Takkadak bu sene yani 2022 yılında valilikler kaymakamlıklar, diyar, kaymakamlık itimat müdürlükleri, polis güçleri maneviyat eğitim merkezi müdürlükleri 51 memleket, kaza uyanık komutanlıkları, nüfus müdürlükleri, sivil toplumla ilgiler, barhana idaresi, facia ve acil boyut müdürlükleri ve farklı birimler tutmak için hep 271 teftişi 56 mülkiye müfettişimiz aracılığıyla gerçekleştirildi. ve bu teftişler sonucunda toplanmış 273 nüsha rapor düzenlendi. Bu hakikaten ölçüm edilecek, filhakika ortaya konulacak bir süreçtir. Şurası de rapor etmem lazım. Başarım her güzeşte dönüş artmaktadır. Izzet aksiyon yapar. Ayırmak zorundadır. Devletin işi hakim kalmamalıdır. Vatandaşımız hizmetkarlığında ululuk bu işlerini bitmeme ettirmelidir” dedi.

“Kendimizi revize etmek zorundayız”

“2019 yılında başladığımız kolluk nezaret komisyonu var” diye sözlerine devam fail Icra Vekili Aristokrat, “Mülkiye Denetim Kurulu’nun sekreterliğini yürüttüğü manşet gözaltı komisyonunun faaliyete geçmesiyle alay malay manşet personeli hakkındaki şikayetler araç altına alınmaya ve izlenmeye başlanmıştır. Bu kapsamda merkezi vasıta sistemine kısaca 196 bin kolluk personeli hakkında 146 bin başvuru kaydı işlenmiş. Vekillik birimlerimizin alelhusus ciddi planlarımıza mevzuata akıllıca çalışmalarını temin etmek amacıyla personel intiharından uyuşturucuyla mücadeleye, kadına yönelik şiddetten otoyollarda yordam kontrolüne büyüklüğünde güçlü çok konuda inceleme ve araştırma çalışmaları yürütülmüştür. Kamuya çıplak alanlarda almaç sistemlerinin kurulması, işletilmesi ve izlenmesi ile ilişik çalışmalar ve sorunlar mahalli idare birimlerinin kurdukları şirketlerin denetiminin burada fariza özne personelin hukuki sorumlulukları belirleme süreçlerinde karşılaşılan mesail, tekel dışı bırakılan patlayıcı maddelerin üretimi, ithal satışı gibi dokuz canlı haddinden fazla değişik konularda arkadaşlarımız benzeri istişare ve yorum ortaya koymaktadır. Dünyada az daha değme saniye kullanılmamış tıpkısı gelişme var. Bari bizlerin birlikte yönetim noktasındaki insanlar yerine sürekli kendimizi yenilemek zorundayız. Zira günümüzün denet mantığı yemeden içmeden mevcut tıpkısı kanunu uyulup uyulmadığını denetlemekle sınırlanmış değil. Sizlerden beklentimiz, örneklerini anlattığım kabilinden posta göstericidir. Yani yıpranmamış ayrımsız evolüsyon karşısında kurumların mevzuat çıkana büyüklüğünde hangi yapacağını bilmez halde bırakmamaktır. Dünyayı izlem etmeniz gelişmeleri izlem etmeliyiz. Strateji etmelisiniz. Bize elbette yansıyacağını değerlendirip önlem alınması müstelzim yerde uyarı yapılmalı. Rota çizilmesi gereken yerde rota çizmeliyiz. Herhangi Bir ahit söylediğimiz aynı husus var. Bizim denetim ve denet mantığımız cezalandırma odaklı değildir. Trafikte dahi bunu yaptık. Yalnız ukubet değil, arada bir sürücüleri durdurup hele detaylı yolda dikkat dağınıklığının önünü almaya çalıştık. Sizler da bunu yapacaksınız, yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Mülkiye Teftiş Heyeti Başkanı İbrahim Akın, kurumun görevlerinden bahsettiği konuşmasında, “Kurulumuzun görev alanı, farklı vekâlet teftiş kurumlarına bakarak oldukça geniştir. Mail evveli Kafile İdaresi, AFAD başkanı ve balaban teşkilatların bakanlığımız bünyesine katılması ve manşet nezaret komisyonunun faaliyete geçmesinin beraberinde bakanlığımızın fariza ve hizmetlerindeki genişlemeyle gelişigüzel aksiyon yoğunluğu de artmıştır. Desteklerinizle son dönemde yapılan adımlarla müfettiş sayımız az çok arttırılmış ve müfettişlerimize dosdoğru say mekanları hazırlanmıştır.Büyüklük müfettişleri mahirane şakirt ilişkisi içerisinde yetiştirilmektedirler. Ülke müfettişi yazım tekniğini hisse senedi ve soruşturmalarda lacerem işler içerisinde bulunulması gerektiğini, ifham ve tutum alışkanlıklarını birlikte yetiştiği müfettişten alır. Kankızıl şakirt ilişkisi, müfettişin iz hayatı süresince bitmeme eder. Temas yıl düzenlediğimiz mesleksel toplantıların bize sağladığı yeryüzü şişman fayda geleneksel değerlerimiz üzere da kaynaşmayı sağlamanın yanı sıra, eskimemiş gelişmelerin ortaya çıkan bakir nitelik ve olayların İncelenmesi ve müşavere edilmesidir. Bu mesleksel toplantımızda üstelik kamuya vazıh alanlarda almaç sistemlerinin kurulması, mahalli hile birimlerinin kurmuş olduğu şirketler tekel dışı bırakılan patlayıcı maddeler üstüne düzenlenen hareket ve işlemler Mülkiye Teftiş Heyeti Yönetmeliği’nin uygulanması ve yönerge hazırlıkları çalışma konuları olarak belirlenmiştir. Seminer programımız dahilinde bu konular bilcümle gelişigüzel istişare edilmekte ve değerlendirilmektedir. Mülkiyet müesses çıktı dahi görev alanıyla ilgilendiren edimsel gelişmeleri ve değişiklikleri yakından takip edecek ve buna göre kendisini yenilemeye ve geliştirmeye devam edecektir” dedi.

Muğla Valisi Orhan Yağlı ise “Muğlamızda eğitimden sağlığa, tarımdan güvenliğe, kültürden turizme büyüklüğünde seçme alanda yaptığımız çalışmalara Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına, valiliğimize şişman destekler verdiniz. Özellikle şuna aksan fethetmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Ekincilik Bakanlığımızla iş birliği içerisinde Muğla Valiliği Yatırım Eş Güdüm Başkanlığı marifetiyle Antalya, Burdur, Muğla, Denizli kesişme noktasında yaklaşık bin 400 dönümlük alanda Seydikemer Benzin Organize Uran bölgesinin hep gelişigüzel hayata geçiyoruz. Burada öncülüğü Muğla Valiliği Yatırım İzleme Eş Güdüm Başkanlığı yapmaktadır. Muğla’mızda tarihi ve kültürel zenginlikleriyle çok iri değerlere eş tıpkısı şehir. Burada de kısaca 200’e mümasil kültürel düzlük, tarihi düz var. Bizde bu alanları kafasız kazanıyoruz. Bu yapılan çalışmalarda belediyelerimizin projelerine de destek oluyoruz.2014, 2015 ve sonrasında yaşanan tarihi süreçte, kurulumuzun mensupları FETÖ terör örgütü ve başka yıldırı örgütlerine karşı demokrasinin, milli iradenin, sivil iradenin yanı sıra durarak tarihi aynı vakfe sergilemişlerdir” diye konuştu.

Share: