Karadeniz’in gözde dinlenme kampı merkezlerinden Akliman demet görüyor

Karadeniz’in flaş dinlenme kampı merkezlerinden Akliman bandaj görüyor

SİNOP Doğanın yeşiliyle denizin maviliğinin birleştiği, plajı ve engelsiz yüzme suyuyla konaklayanlara koca tıpkı deneyim sunan Sinop’un Akliman plajı, ister Avrupalı gerekse domestik turistler üzere Karadeniz’üstelik kebir dinlenme kampı alanlarından biri.

Hayatın stresini atmak isteyenler ve kalabalıktan ırak güdük tıpkısı dinlence arayanlar amacıyla kamp tatili bir numaralı yeğleme oluyor. Sinop’un Akliman plajı Karadeniz bölgesinde dinlenme kampı fethetmek isteyenler için doğanın ve eşsiz deniziyle unutulmaz bir tatil yaşatıyor. Majör ölçüde yabancı dinlenme kampı turisti ağırlayan Akliman, Türkiye genelinden bile aynı o kadar tatilciye aile sahipliği yapıyor. Yaz ve kış sezonunda karavan turizminde üstelik eke meydan tutuyor.

Samsun’dan arkadaşlarının tavsiyesi üzerine ilk kez geldiklerini belirten Ilkbahar Yayla “Eşimin arkadaşları burada 3 gündür kamp yapıyorlar tığ da onlara katıldık. Gayet sunturlu keyifli ayrımsız yer, denizi çokça fena hâlde alelhusus. Samsun’un denizi antipatik olduğu amacıyla alev makro, buranın denizini banko kaynak ediyorum. Arkadaşlarımın tavsiyesiyle ilk kez geldim evvel günümüz, deri kurduk evire çevire ayrımsız deneyim olacak bizim için” diye niteleyerek konuştu.

Kalabalık ailesiyle tatil arayışında olan Zennure Yücel, çocukları üzere doğayla çöz içe eğlenme fırsatının olduğunu belirterek, “Çok asude, denizi iyicene, ortamı emniyetli, deniz ve orman bir arada olduğu amacıyla tercih ettim. Genelde Sinop’un çevresinden gelenler çokça bir iki amma Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelenler çok elan çok, tığ geç ayırt ettik belki dahi burayı” dedi.

Daha ilkin dinlenme kampı yapmaktan korktuğunu dile getiren Gül Yücel, bundan sonra okazyon buldukça Akliman’a kamp yapmaya geldiklerini söyledi. Kamptan korkanlara Akliman’ı muhakkak görmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Başkaları için dolaşma rehberliği yapan Günay Karakaş ” İstanbul’dan hareketle geldik buraya. Kafilemiz karavan gruplarımız muhtelif güzergahlardan geçerek tıpkı çizik kapısından girip diğerinden çıkıyorlar. Bulgaristan tahril kapısından geldiler, Karadeniz bölgesinde devam ediyor güzergahımız. belirli yerlere uğrayarak Sarp Çizik Kapısından geçici edeceğiz, içlerinde İsviçre ve Alman vatandaşları var. Haddinden Fazla adamakıllı birleştirme edilmiş, denizi kumu adamakıllı. Sinop evire çevire, bura ayrı güzelce” dedi.

Pakistan’dan ailesiyle mevrut ve tatillerinde Türkiye turu eden Tanweer Haider, Bolu, Bartın ve Sinop’ta durakladıklarını söyledi. Haider, “Bura haddinden fazla iyicene, seyahat rehberimizden seçiyoruz konaklama yerlerimizi” cümlelerini kullandı.



Share: