TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakemliği bırakan Cüneyt Çakır hakkında konuştu: Avrupa’da onu aynı yerlere ifade etmek, TFF’de üstelik saklamak istiyoruz

Acun Kupası dolayısıyla liglere sunulan arada Diyarbakır’da özel maçta İskoçya ile yüz yüze gelecek A Milli Takım’ı ihata etmek için Diyarbakır’a debi fail TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ANADOLU’DAKİ MAÇLAR DEVAM EDECEK”

Diyarbakır’da ilk defa tıpkısı milli maç oynanacağını hatırlatan Büyükekşi, “Anadolu’da maç yapmaya devam edeceğiz. Devletimizin yaptığı 40 stat var. Vatandaşlarıma milli karşılaşma tadını değirmek ve statlarımızı genişlik adamakıllı şekilde kıymetlendirmek üzere karşılaşma yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“ÇEKYA MAÇI VEDA OLACAK”

Cüneyt Çakır’ın Gaziantep’te Çekya ile yapılacak maçta veda edeceğini belirten Büyükekşi, “5 dakika maç yönetecek ve jübilesini yapacak. Ona onurluk vereceğiz. Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu bildirme muvaffakiyetli hakemlerden ayrımsız tanesi. 600’dan aşkın maç yönetti. Avrupa’da onu tıpkı yerlere tebliğ etmek üzere çabalama göstereceğiz. Cüneyt hoca ile konuşacağız ve olursa federasyonda görev verebiliriz” diyerek konuştu.

“HAKEMLERİMİZE JÜBİLE MAÇI YAPTIRACAĞIZ”

İlk kez tıpkı hakeme jübile yapılacağını ifade fail Komutan Büyükekşi, “Imdi farklı hakemlerimiz için jübile maçları yapacağız. Onlara derece veriyoruz. Hakemlerimizi elan zer kuzuluk vermek istiyoruz. Her maçtan sonradan hakemlerin konuşulmasını istemiyoruz. Hakemlerin konuşulduğu değil futbolun güzelliklerinin konuşulduğu aynı dizge vermek istiyoruz. Çünkü ayak topu göze hitap eden ayrımsız oyundur. Hakemlerin değil; futbolun, gollerin, taktiklerin konuşulduğu ayrımsız oyun sistemi olsun istiyoruz. Bu şekilde ayrımsız akıntı yapıyoruz” diye niteleyerek sözlerini noktaladı.

Share: