Polonya Başbakanı Morawiecki, AB’de banal devletlere müteveccih davranışları eleştirdi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki,”Politik aplikasyon, Almanya ve Fransa’nın pozisyonunun diğerlerinden henüz heybetli olduğunu gösteriyor. Yani resmi adına demokrasi fakat aslında güçlünün makro güce ehil olduğu oligarşi ile alın karşıyayız.” değerlendirmesinde bulundu.

DENIZ içindeki siyasi uygulamanın Almanya ve Fransa’nın pozisyonun diğerlerinden henüz kocaman olduğunu gösterdiğini ve AB’üstelik haddizatında güçlünün büyük güce eş olduğu oligarşi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Morawiecki, Alman Die Welt gazetesinin genel ağ sayfası için yazdığı makalede, Avrupa Birliği’nde kıytırık devletlere müteveccih davranışları eleştirdi.

Polonya’nın sesinin daima kendisine görmezden gelinmesinin SUTAŞ’nin bugün uğraş ettiği daha geniş sorunun yalnız aynı örneği olduğunu tamlayan Morawiecki, ülkeler arasındaki eşitliğin yalnızca beyan niteliği taşıdığını vurguladı.

Morawiecki, “Politik uygulama, Almanya ve Fransa’nın pozisyonunun diğerlerinden henüz makro olduğunu gösteriyor. Yani resmi yerine demokrasi ancak gerçekte güçlünün oylumlu güce erbap olduğu takım erki ile cebin karşıyayız.” değerlendirmesinde bulundu.

KEZ’de kararların fikir çokluğuyla alınmasını özellikle dilek fail Almanya’nın önerisine alın çıkan Morawiecki, “SUTAŞ’yi çoğunluğun gâvurluk yönetiminden koruyan emniyet supabı oybirliği ilkesidir.” şeklinde düşün belirtti.

Morawiecki, fikir birliği ilkesinin SU’bile temas sesin duyulmasını ve benimsenen çözümün her uzuv ülkenin minimal beklentisini karşılanmasını güvence ettiğini kaydetti.

Polonya Başbakanı, “AKARSU’nin eylemlerinin, elhak olduğundan aşkın Alman kararlarına sınırlanmış olmasını öneren olursa ki bu, oybirliği kararının kaldırılması anlamına geliyor, o zaman Almanya’nın geçmişteki bazı kararlarına ayrımsız çağrıştırmak yerinde olacak. Avrupa serencam yıllarda sonsuz Almanya’nın istediği kabil davransaydı, zaman henüz bereketli mi yoksa henüz acı tıpkı durumda mı olurduk?” ifadesini kullandı.

Tüm Avrupa’nın Almanya’nın görüşüne katılması durumunda bugün hemen Şimal Akıntı 1 Gaz Borazan Hattı’nın değil Şimal Debi 2 Gaz Borazan Hattının de faaliyette olacağını aktaran Morawiecki, “Zaman Putin’e cemi kıtaya bir şantaj uzlaştırıcı kendisine bakım fail Avrupa’nın Rusya’ya gaz bağımlılığı derakap dakikasında izansız dönülmez tıpkısı uzanım olurdu.” şeklinde konuştu.

Morawiecki, Almanya’nın Haziran 2021’da AB-Rusya zirvesi düzenlenmesini önerdiğini ve bu önerinin Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya aracılığıyla engellendiğini kaydetti.

Tüm Avrupa’nın Almanya ile aynı kapsamda ve hızda Ukrayna’ya silah göndermiş olması durumunda ise savaşın çoktan sona ereceğini savunan Morawiecki, “Sonucu üstelik Rusya üzere müstakil bir utku ve Avrupa şimdiden yeni tıpkı savaşın arifesinde olacaktı. Rakiplerinin zayıflığından cesaret alan Rusya, devam edecekti.” değerlendirmesinde bulundu.

Morawiecki, Avrupa’bile emperyalizme cebin mücadelenin ayrımsız zamanda AKARSU’nin kendisi üzere da aynı vadi kıraat olduğunu söyleyerek, uluslararası örgütlerin, eksiksiz unsur ülkelerinin özgürlüğü ve eşitliği kabil en koskocaman asıl değerleri kendileri birlikte savundukları takdirde emperyalizme karşı başarılı aynı şekilde karşı koyabileceklerini, bunun AB amacıyla özellikle edimsel olduğunu kaydetti.

AB’nin yekpare organ ülkelerin özgürlüğüne ve eşitliğine gocunmak duymada balaban nekais gösterdiğini belirten Morawiecki, SU’nin oybirliğinden uzaklaşmasının henüz hayatiyetli ve daha büyük olanın henüz vurgun ve elan süfli olana hükmettiği tıpkısı modele yaklaştıracağını savundu.

Morawiecki, “Avrupa dayanışması haddizatında güçlünün diktasını akseptans ettirmeye zorlamaya indirgenmiş abes bire bir kavram haline geliyor.” ifadesini kullandı.

SU düzeninin, ülkeleri dış emperyalizme alın yeterince koruyamadığını vurgulayan Morawiecki, DENIZ’nin Moskof emperyalizmin sızmasına belirgin olduğunu kaydetti.

Morawiecki, “KEZ içindeki yayılımcılık tehdidini de yenmeliyiz. Ortak yararı ve eşitliği yeniden Birliğin ilkelerinin başına koyan koyu bir reforma ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu.

Bugünkü koşulların başka çerçevelerde düşünmeye zorladığını nâkil Morawiecki, “KEZ’nin Kovid-19 krizi ve devam fail cenk karşısında olması gerektiği kabil işlemediğini kabul etme cesaretini göstermeliyiz. Sorun bütünleşme uğrunda haddinden fazla alçak ilerlememiz ve bu süreci hızlı hızlandırmamız değil. Sevgili, bu yolun başlı başına hatalı olmasıdır.” ifadesini kullandı.

Morwiecki, Ukrayna’nın desteklenmesinin sürdürülmesini üstelik istedi.

Share: