Burdur’a 1900 mektepli kapasiteli bakir dar

Burdur’a 1900 mektepli kapasiteli yıpranmamış sıkı

BURDUR – Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsü içerisinde yıpranmamış yapılan yurdun açılışını Deneyimsizlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu yaptı.

1900 kişilik yetersiz Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Burdur Valisi Ulu Arslantaş, tören düzeni üyeleri ve öğrenciler yoluyla kurdele kesilerek açıldı. Açılışa gelen Vekil Kasapoğlu öğrenciler yoluyla çiçekler ve hediyelerle karşılandı.

Açılışta konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, “Yerleşke içerinde kayran alan yurtlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. 1900 emanet kapasiteli öncelikle darülfünun öğrencilerimiz için kılıklı olmasını diliyorum. Sıkı üzerine ki vizyonumuz, bu anlamda ki çabalarımız sükse ile ilerliyor. Tığ bu hafta 5000 kişinin üstünde kapasiteli yurdu ülkemize kazandırdık Bu tıpkı gurur tablosudur. Gençlerimiz hakeza evire çevire ortamlarda hem okullarını okuyorlar, hem buraları ikinci darülfünun adına değerlendiriyorlar. Burada birbirlerini tanıyarak, beraberlik iklimini güçlendirerek daha tüvana, henüz vazıh yarınlara yürüyorlar. Bizler da gençlerimiz için yurtlarımızda ki imkanları güçlendirerek, kapasitemizi arttırıyoruz. Bu sene 850 bin kapasitenin üstüne çıktık. 800 den fazla dar hizmetlerimizi tekrar gençlerimizle gelişigüzel bir şu anda olduğu üzere beraber bitmeme ettireceğiz” dedi.

Açıklamanın peşi sıra Nazır Kasapoğlu öğrenciler ve tören düzeni üyeleri ile birlikte kurdele keserek yurdun açılışını yaptı. Elan bilahare yurdu gezen Kasapoğlu öğrencilerle ışık çektirip ahbapça etti.

Share: