Niğde Teknopark Kazakistan irtibat ofisi açıldı

Niğde Teknopark, Kazakistan’ın Almatı şehrindeki Kazak Kızlar Eğitim Bilimi Üniversitesi bünyesinde irtibat ofisi açtı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya bakarak, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü ve Niğde Teknopark Umumi Heyet Başkanı Prof. Dr. Hasan Fikirli ve Niğde Teknopark NAN Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Battaloğlu, Kazak Kızlar Eğitim Bilimi Üniversitesi bünyesinde hareketlilik gösterecek Niğde Teknopark İrtibat ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine saha verilen Rektör Akil, bağlantı ofisinin Teknopark ve ülkenin AR-GE ekosistemi amacıyla yıpranmamış fırsatlar oluşturacağını belirtti.

İrtibat ofisiyle Teknopark bünyesindeki firmaların projelerini Kazakistan’da tanıtabilmelerinin ve eskimemiş bağlantılar kurabilmelerinin hedeflendiğini belirten Beyinli, “Sonunda rastgele iki mutluluk ortada AR-GE ekosistemi açısından arsıulusal pazara teferrüç üzerine kullanılmamış imkanlar oluşacaktır. Kazakistan’da bulunan girişimcilere ve müteşebbis adaylarına vukuf desteğinin sağlanması, projelerinin hayatına geçirilmesi konusunda zaruri mentor desteğinin sağlanması ve ülkemizdeki tamam teknoparkların Kazakistan ile bağlantılarını sağlayacak benzeri ara görevi üstlenmesi de beklenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Share: