Müstakil Hususi, Mezitli’de Depremzedelere Müteveccih Çalışmaları İnceledi

CHP Kol Başkanvekili Müstakil Hususi, Sazak Mezitli Belediyesi’ni görüşme ederek depremzedelere müteveccih arkalama çalışmalarını durumunda inceledi. Mezitli’ye gelen ve gitgide yerleşmeye karar verecek depremzedeler üzere Mersin’e sunulan katkının artırılması gerektiğine aksan eden Özel, “Bu hususi statünün bu ağırbaşlı periyot geçene büyüklüğünde belirlenip belediyelerimizin desteklenmesi gerekiyor” dedi.

CHP Kadro Başkanvekili Bağımsız Hususi, Mezitli Belediyesi’ni ülfet ederek sürdürülen çalışmalarla ilişik bilgelik aldı. Ziyarete partinin Mersin Ağacı Saylav Şanlı Idareci Başarır, Adana Milletvekili Burhanettin Endişe, Sazak İl Başkanı Koral Hayat, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve partililer katıldı. Mezitli Şehremini Neşet Tarhan, depremzede kayıtlarının yapıldığı Ahali Masası ile yardımların depolandığı ve ayrıştırıldığı birimleri gezen Özel’e, icraat karşı hikmet verdi.

Depremzedelere yardım için etkin uray personeli ve fahri vatandaşlarla üstelik dostça fail Hususi, yaşanan sıkıntılarla ilişkin bilgelik aldı.

Deprem bölgesinde ateş parçası vatandaşların nazik bölümünün Mersin Ağacı ile sıhriyet büyü olduğunu belirten Komutan Tarhan, bu nedenle tıpkısı ilişkinlik oluştuğunu ve ilçeye aheste şekilde kafile yaşandığını söyledi. İlk günden itibaren, bölgeye yapılan yardımların birlikte, depremzedelere müzaheret etmek amacıyla çalıştıklarının altını çizen Başkan Tarhan, “Önce Suriyeli, bilahare savaştan kaçarak gelen Acımasız ve Ukraynalı vatandaşlar son yerine dahi depremzedelerin pahal toprak kayması nedeniyle 222 bin olan nüfusumuz 420 bini aştı. Depremin tüm yönlerini yaşıyoruz. Tamam bunlara karşın gönüllülerimiz, vatandaşlarımız ve personelimizle aralıksız mesai vererek bu kavi süreci açmaya çalışıyoruz” dedi.

Özgür Özel ise incelemeleri sonrasında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Depremde yıkılmayan ancak depremden sunu çok etkilenen Mezitli’deyiz. Mezitli Şehremaneti Başkanımız hem deprem bölgesinde şehremaneti çalışanlarıyla haddinden fazla çaba gösterdi hem da demincek artık Mezitli zelzele bölgesinden hele Hatay’dan gelen çok sayıda depremzedeyle birlikte yaşıyorlar. Bu faziletli kükremek Mezitli Belediyesi’nin üstelik Mersin’deki gayrı belediyelerimizin bile Mersin Ağacı Büyükşehir’in dahi yükünü haddinden fazla artırdı. Zaman dayanışmanın lacerem yürüdüğüne dair Başkanımız, toplanan yardımları, belediye bütçesinden hazırlanan yardımların içeride kuşkusuz hazırlandığını elle şüphesiz işlendiğini, pekâlâ dağıtıldığını anlattı.   Şişman gayretle müteharrik başta Mezitli Belediyesi’nin çalışanlarına emekçilerimize, gönüllülere, Başkanımıza, bütün yöneticilerimize haddinden fazla teşekkür ediyoruz. Biz bugün temaslarımızdan sonradan hem bir basın to0lantısıyla bu sesi duyurmaya çalışacağız hem de bu yükün kıymet paylaşılması açısından TBMM’nin yapması gerekenleri konuşacağız. Hem buraya yeni gelen misafirler belki dahi gelecekteki Mezitli’nin bakir yerleşimcileri üzere devletin buraya yolladığı katkının kesinlikle artırılması gerekiyor. Ayrımsız hususi statünün tek değilse bu korkulu zaman geçene kadar belirlenip belediyelerimizin desteklenmesi gerekiyor.”

Share: