Elazığ’da gönüllü öğretmenler depremzedeler amacıyla aldatmak ve çorba pişiriyor

Elazığ’da meslek liseleri bünyesinde meydan düz fırın ve mutfak atölyelerinde fahri öğretmenler ve okul personeli geceli gündüzlü kol yaparak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’daki depremzedeler üzere savmak yapıyor, çorba hazırlıyor.

İl Milli Yetişek Müdürlüğü, Milli Yetişek Bakanlığınca taşımalı, meslek öncesi ve pansiyonlu okullarda okuyan öğrenciler üzere hayata geçirilen ücretsiz kemirmek projesi kapsamında kentteki patika liselerinde kurulan fırın ve mutfak atölyelerinin imkanlarını Malatya’daki depremzedelerin günlük zinde paketlemek ve sıcak çorba ihtiyacının karşılanması için seferber etti.

Bu kapsamda fahri 200 öğretmen ve görevliler vasıtasıyla günün 24 saati kıvrak üretilen 40 bin atlatmak ve 40 bin şahsiyet çorba, Elazığ Valiliği koordinesinde Malatya’daki depremzedelere ulaştırılıyor.

İl Milli Terbiye Müdürü Mehmet Alp, AA muhabirine, form üssü Pazarcık ve Elbistan olan, bölgedeki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin hastalık olduğu mağduriyetleri bürümek için Milli Eğitim Bilimi camiası yerine birlikte bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

“Bütün birlikte çoğaltma ve bu ürettiklerimizi depremzedelerle paylaşma, birlik ve muadele içerisinde olma zamanı. Hep öğretmen arkadaşlarımızla sahadayız, kesintisiz üretim yapılıyor.” ifadelerini kullanan Alp, depremlerin Elazığ’de da dallı güllü tıpkısı şekilde hissedildiğini belirtti.

İlk depremin derakap ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla kentteki okulları, pansiyonları ve misafirhanelerin kapılarını depremzedelere açtıklarını kaydeden Yiğit, depremzedelere tahaffuz desteğinin beraberinde öğretmen ve velilerin dahi desteğiyle ayni ve nakdi yardımlarda da bulunduklarını aktardı.

Kahraman, şöyle devam etti:

“Okullarımızda 11 bin vatandaşımızı misafir ettik, onların bilcümle ihtiyaçlarını karşıladık. Yardımlar noktasında yıkımın artık olduğu komşumuz Malatya’ya ciddilik verdik. Elan fazla sayıda depremzedenin paketlemek ve çorba ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla meslek liselerimizdeki gıda üretim bandımızı 24 saatte 3 defa usulüne çıkardık.”

Iz liselerinde ürettikleri savuşturmak ve çorbayı günde 3 posta yunak bir şekilde depremzedelere ulaştırmaya hız gösterdiklerini dile getiren Yiğit, “Battaniye, ısıtıcı, hıfzıssıhha ürünleri, sıska bakliyat, su üzere malzemeleri günlük kendisine gönderiyoruz. İnşallah 40 bin civarında olan savsaklamak ve çorba ikramlarımızı birkaç dönme içerisinde 50 binin konusunda çıkaracağız, desteklerimizi henüz dahi arttıracağız.” diye konuştu.

Share: