Üçüz uşak sahibi çift, iki çocuğun yardımcı ailesi oldu

Niğde’bile üçüz evlatlarını üniversitede okutan Meryem ve Yakup Çankaya çifti, apotr ev sistemi sayesinde iki çocuğa yuvalarını açtı.

Hayatını 1998’birlikte birleştiren Meryem ve Yakup Çankaya, evliliklerinin önce yıllarında yavru sahibi olamayacaklarını öğrendi. Tıpkı müddet tedavi gördükten bilahare havari karı olmayı düşünen Çankaya çiftinin 2001’birlikte tuluk bebek yöntemiyle üçüz bebekleri dünyaya geldi.

Çankaya çifti, çocuklarını büyüttükten sonra evliliklerinin geçmiş yıllarında düşündükleri yardımcı ev olma fikrini hayata geçirerek iki eş çocuğa yuvalarını açtı.

Anne Meryem Çankaya, AA muhabirine, çocukları olunca bala kazanma düşüncesinin bütün süresince kaldığını söyledi.

Çocukları ortaokul çağına geldiğinde bu düşüncelerini onlarla paylaştıklarını, eşi ile havari eş olmaya değişmeyen verdiklerini belirten 44 yaşındaki Çankaya, “2017’dahi ayrımsız kız çocuğunu çağa edindik, bire bir sene kaldı, sonra annesi aldı. Sonradan Talha geldi. Talha’nın problemi vardı, on paralık gürültülü çıkaramıyordu, hiçbir şeyi belirtemiyordu, kaçıyordu. 3,5 yaşındaydı. Otizmden şüphelendik amma açık benzeri teşhis konulmadı. Bu durumu sevgiyle aştık. Onun konuşmasına apotr olsun diyerek Durmuş Azmi’yi aldık. İkisi gelişigüzel şimdi gayet ongun gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Talha konuşsun diyerek kızım komütatör ve enformasyon terapisi bölümünü yeğleme etti”

Çankaya, çocukları aldıklarında bambaşka duygular hissettiğini, onlara arı evlatlarına gösterdiğinden henüz fazla ilgiyle yaklaştığını vurguladı.

Çocukların karında değil, kalpte büyüdüğüne dikkati çeken Çankaya, şunları kaydetti:

“Havari familya olmamız, evde tek sav çıkarmadı başkaca çocuklarım açısından bile çok bol oldu. Çocuklarım, ‘5 kardeşiz’ diyor, ‘benim 5 çocuğum var’ diyorum. Çocuklarım bana haddinden fazla destek oldu. Kızım, üniversite tercihi yapacağı dönemde Talha’yı tedavi yol açmak için araştırma yapıyorduk. Dil ve müzakere terapistliği diye ayrımsız seksiyon olduğunu öğrendik. bu arada kızım de diş hekimliğini istiyordu ve puanı da yetiyordu. Hepten Talha’nın konuşamamasından kızım çevirgeç ve istişare terapistliği bölümünü yeğleme etti. Şu an Hacettepe Üniversitesinde okuyor.”

Havari ev olmayı herkese başvuru fail Çankaya, benzeri çocuğun elinden tutulması, onlara de ayrımsız felek verilmesi gerektiğini tabir etti.

Çankaya, onların vakit kaybetmeden sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Anneydim, üçüz bala büyüttüm ama onlar gelince sıradan daha değişik oldu. Doğuran mı, büyüten mi diyorlar ya iş verdiğiniz üzere emeğinizi çokça seviyorsunuz. Onları daha çok seviyorsunuz. Rahim, tabiiyet, seçme husus henüz bile katlanarak büyüyor içinizde. Onun amacıyla üstelik evimize haddinden fazla ayrı katkıları oldu çocukların. Ayrı tıpkısı sağlık oluyor. 3 çocuğum üniversitede okuyordu, deminden dahi 5 çocuğum darülfünun okuyucu.” diye konuştu.

Bire Bir kemirmek firmasında etkin ağababa Yakup Çankaya ise Talha ve Azmi’ye aguş açtıkları üzere çok bahtiyar olduklarını dile getirdi.

Onları öz çocukları kabil benimsediklerini ifade eden Çankaya, “Isteyerek büyütüyoruz. Onlar gelince evimizin neşesi arttı, sevinçliyiz. Herkese koruyucu aile olmayı kaynak ederim.” dedi.

“Onlar, evimize huzur ve bereket getirdi”

Süleyman Demirel Üniversitesi hemşirelik bölümü akıbet dershane öğrencisi 22 yaşındaki Ahmet Can Çankaya da kardeşi Ömer Birey’ın Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde hemşirelik, Merve Sena’nın ise Hacettepe Üniversitesinde vesile ve danışma terapisi bölümünde okuduğunu söyledi.

Üniversite sınavına hazırlandıkları dönemde Talha ve Azmi’nin evlerine geldiğini anlatan Çankaya, ders çalıştıkları için tedirgin olsalar bile seçme şeyin çokça adamakıllı geçtiğini anlattı.

Çankaya, “Onlar, evimize sağlık ve artağanlık getirdi. Onları çok seviyoruz. Bu yaşanacak bir ihtisas. Başta insan yadırgayabiliyor amma öyle olmuyor. Evimize girdiklerinde kardeşim üzere oldu. Kabullenmekte zahmet yaşamadım. Kısa sürede alıştık. Onlara yuva ayırmak, ellerinden ağrımak çokça güzel benzeri ihtisas.” ifadelerini kullandı.

Share: