Çiftlik Bank davasında mütekellim Mehmet Işıklı: “Ortaklık konusunda kayıtlı 70 komütatör satılarak mağdurların anne mülk zararı giderilebilir”

Kom Bank davasında mütekellim Mehmet Vazıh: “Şeriklik konusunda mukayyet 70 açar satılarak mağdurların esas mülk zararı giderilebilir”

İSTANBUL – Çiftlik Bank davası sanığı ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Okumuş ve ağabeyi Fatih Kültürlü’ın birlikte aralarında bulunduğu 20 sanığın 4 ayrı ülkü çerçevesinde yargılanmasına bitmeme edildi. Mehmet Işıklı duruşmada, “Her konuşmamda kar ve uymazlık olacağını belirttim” dedi. Duruşmaya SEGBİS ile katılan bir müştekinin sanıklar Mehmet Kültürlü ve Fatih Kültürlü amacıyla “İdam edilsinler” demesi üzerine mevkuf maznun Fatih Okumuş, “Sen idam cezası edil” dedi. Duruşmada mevkuf sanıklar Mehmet Entelektüel ve Fatih Vazıh’ın tutukluluk halinin devamına değişmeyen verildi.

Kom Bank davasında tutuklanan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Işıklı ve ağabeyi Fatih Aydın’ın de aralarında bulunduğu 20 sanığın 4 ayrı ülkü çerçevesinde yargılanmasına bitmeme edildi. Anadolu 6. Yoğun Ukubet Mahkemesinde tanıdık duruşmaya, vakfedilmiş sanıklar Mehmet Ziyalı ve ağabeyi Fatih Aydınlık SEGBİS ile bağlanırken, bazen tutuklanmadan sanıklar ile sanık avukatları salonda amade bulundu. Mavera yandan, duruşmaya SEGBİS ile katılan tıpkı müştekinin sanık Mehmet ve Fatih Okumuş için “İdam edilsinler” demesi konusunda mevkuf sanık Fatih Aydınlık, “Sen ölüm cezası edil” dedi.

“Ego kimseyi kandırmadım”

Duruşmada hezel verilen mevkuf sanık Mehmet Ziyalı, “Ben yanımda çalıştırdığım işçisinden yönetim kurulu başkanına büyüklüğünde on paralık kimseye gayrikanuni ferman vermedim. Seçme konuşmamda kar ve uymazlık olabileceğini söyledim. Katılımcılar de bu riski ayn önüne aldılar. Huzurunuzda kâin basın mensuplarının etkisi ile değil adaletli değişmeyen verilerek, boşaltma edilmemi rica ediyorum. Ben şirketlerimde tahminî 200 personele iş imkanı sağladım. Ben kimseyi kandırmadım. Gelişigüzel konuşmamda kar ve uymazlık olacağını belirttim. Ego inanmadığım tek hayale kimseyi inandırmadım. Yatırımcılar bile bu riski göze aldılar. Ben masumum. Adalete olan güvenim ve inancım birlik. Tahliyemi irade ediyorum” ifadelerini kullandı.

“70 çıngı miftah satılarak, mağdurların asıl mal zararı giderilebilir”

Sözlerine devam eden Ziyalı, “Halen şirket üstüne mukayyet 70 modül çevirgeç satılarak mağdurların asıl servet zararı giderilebilir. Kayyumlar eliyle satılarak, mağdurların zararlarının giderilmesini kâm ediyorum” şeklinde konuştu.

“Şirketin karı şirketi olmadığı beyan edilerek içeriye alınmıyorduk”

Vakfedilmiş sanık Fatih Okumuş bile, “Hazırlanan raporlar lehimedir. Dinlenen maznun beyanlarında şirketlerde hoşgörülü olmadığım kilitsiz küreksiz beyan edilmiştir. Ego kardeşimin yanı sıra besin kolisi sımak amacıyla çalıştım. Şirketlerde yöneticilik yahut imza yetkisine sahip değildim. Annem ve babamla birlikte kardeşimi musahabe ettiğimizde üstelik Çarpışma Kip ve güvenlik aracılığıyla şirketin sülale şirketi olmadığı bildirme edilerek içeriye alınmıyorduk. Tahliyemi kâm ediyorum” diye niteleyerek konuştu.

Şikayetçi olduğunu belirten sızlanan L.İ., “İnternetten bitirmiş oldum. Zararım 20-25 bin TL civarındadır. Ego evvel para yatırdım, ayrımsız kısmını hoşgörüsüz aldım ve gabi aldığım kısmı yeniden yatırdım. Net rakamı bilmiyorum” dedi.

Müşteki E.B., “Kasım ayında 4 bin 400 TL yatırdım. Parafin Show ve TV’de düzlük alan yayınlardan etkilendim” dedi.

“İsterseniz bugün çıkartın, benim için sorun yok”

Tutuklu olduğu üzere duruşmaya SEGBİS ile katılan yakınan, “İstanbul İl Güven Müdürlüğünde etkin arkadaşlarımdan öğrendim. 20 bin TL yatırdım, 6 bin TL aldım. Onlar de benim üzere mahkum. Paramı öderlerse uzlaşırım. İsterseniz zaman çıkartın, benim üzere sav yok. 10 bin liramı verdikten bilahare benim üzere ülkü bulunmayan” dedi.

Mahkeme heyeti, vakfedilmiş sanıklar Mehmet Işıklı ve Fatih Aydınlık’ın tutukluluk halinin devamına değişmeyen verirken, eksper raporunun dönüşünün beklenmesine hükmetti.

Kom Bank’a ilgilendiren açılan 4 ayrı davada, sistemin kurucusu Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Görgülü’ın üstelik aralarında bulunduğu 20 sanığın, “yanlışlık çalışmak amacıyla teşekkül ihdas ve düzen”, “bilişim sistemlerini çevirgeç yerine yutmak aracılığıyla kalifiye ayyarlık” ve “ticari şirketlerin faaliyeti çerçevesinde kalifiye dolandırıcılık” suçlarından 4 bin 559 kişiyi mağdur ettikleri gerekçesiyle 25 bin 699 yıldan 85 bin 646 yıla büyüklüğünde hapisle cezalandırılması isteniyor.



Share: