Bedensel özürlü spor branşlarında rota, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na çevrildi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Zerrin, birçok branşta kota almaya türe kazanılan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan madalyalarla andırmak istediklerini söyledi.

TBESF Paratrap Federasyon Kupası amacıyla Sakarya’ya gelen Sarı, AA muhabirine, federasyon yerine şu zaman 21 branşta zindelik yürüttüklerini belirtti.

Paralimpik branşlarda alabildikleri büyüklüğünde kota almayı ve Fransa’dan madalyalarla dönmeyi amaçladıklarını vurgulayan Zerrin, “Şu temel büyüklüğünde bir nice branşta kotalarımızı, Fransa’ya ortaklık vizelerimizi aldık. Atıcılıkta tıpkısı oyuncumuz dünya rekoru kırdı. Mızıka oyunlarında acun ikinciliğimiz, bocciada Avrupa ikinciliğimiz var. Okçulukta Avrupa şampiyonu olduk.” dedi.

Çalışmalarının eskimemiş olimpiyat kotaları alma yönünde devam ettiğini anlatan Soluk, “2 yıllık detaylı tıpkısı maraton var. Rastgele yarışma ve çalışmalarımız o uğur doğrultusunda devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz ölçülü ve tafsilatlı vadede 150-200 bin lisanslı sportmen sayısına duyulmak”

Eski seneye bakılırsa muhtelif branşlarda kazanılan zer ve sim madalya sayısının de çok aşkın olduğuna dikkati çekici Sarı, Konya’bile düzenlenen 5. İslami Tesanüt Oyunları’na 4 branşta katılan bedensel özürlü sporcuların 50’ye mümasil madalya aldığını aktardı.

Federasyon bünyesinde 6 bini çok lisanslı sporcu sayısı bulunduğunu belirten Solgun, “Türkiye’de 3,5-4 milyon bedensel sakat kardeşimiz var. Bizim gözümüzde onların bütünü sportmen. Hayatta sporla herkese esin olmalarını gönül ediyoruz. Hedefimiz mutedil ve mufassal vadede 150-200 bin lisanslı sporcu sayısına yansımak.” değerlendirmesinde bulundu.

Solgun, Dünya Ampute Ayak Topu Şampiyonası’nın 30 Eylül-9 Ekim’de İstanbul’de düzenleneceğini anımsatarak, “Kader olursa dünya kupasını ülkemize lütfetmek, doğrusu burada olacağı üzere göndermemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Dezavantajlı grupların sporla kendilerine zümre oluşturduklarını ve toplumsal hayata farklı sırça açtıklarını vurgulayan Sarı, “Spor imkanlarıyla tanışabilmeleri ve hayatiyet içerisinde olabilmeleri için bilinçlenmeleri geçişsiz. Bunun önünü açabilecek faaliyetler yapıyoruz fakat çokça olağan tıpkı öz değil. Sakat bireylerin sporla tanışması ve bu ortamlarda gelişigüzel ahit geçirmesini istiyoruz. Burada adamakıllı tıpkı eş ortamı var. Hele izleyici ve katılımcı sayısının artırılması üzerine ilişkin kurumlardan destek bekliyoruz.” diye niteleyerek sözlerini tamamladı.

Share: