SUBÜ 2022-2023 Akademik ve İdari Genel Yerleşmiş yapıldı

Sakarya Kılgılı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) 2022-2023 Akademik ve İdari Umumi Müesses gerçekleştirildi.

SUBÜ’den yapılan açıklamaya göre, Ekin ve Kurultay Merkezi’nde iki ayrı oturumda düzenlenen umumi kurulda, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve rektör yardımcıları sokum yaptı.

Törende konuşan Sarıbıyık, üniversite kendisine 4 yılı geride bıraktıklarını, bu süreçte kalifiye öğrenciler yetiştirerek istihdama katkı sağladıklarını anlattı.

AR-GE ve topluma bakım anlamında makro amal başardıklarını dile getiren Sarıbıyık, “İş dünyasıyla ilişkilerimizi birçok protokolle ileri noktalara taşıdık. Yeğleme edilen tıpkı darülfünun haline geldik. +1 yetişek modelimiz alçak kazandı ve gelişti. Umum bunları sizlerin zer katkılarıyla özveren çalışmalarıyla ve samimiyetiyle başardık. Önümüzdeki süreçte başarılarımızı daha da doğacak noktalara taşıyacağız. yavaş yavaş gelişen üniversitemizin Türkiye’dahi muhteşem üniversitelerden biri haline geleceğine dayalı tek şüphemiz yok.” şeklinde konuştu.

Üniversite bünyesinde hisse senedi güvenceli bölümlerin artırılacağına işaret eden Sarıbıyık, “Mektepli projelerinde 105 projeyle Türkiye’deki önce 10 darülfünun beyninde vadi almayı başardık. Avrupa Birliği, TÜBİTAK, IŞARET ile Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı destekli projelerimiz sürüyor. Lisansüstü düzeyde üstelik aksiyon dünyası ile bütünleşmiş çabuk çalışmalarımızın sayısı artıyor. Uluslararasılaşma birlikte bizim için az çok muhteşem. Bakir dönemle 81 ülkeden 3 bin 100’ün üzerinde arsıulusal öğrenciye nail durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Sarıbıyık, üniversitenin sayısal dönüşümü üzere nazik bir hız gösterdiklerinin altını çizerek, hedeflere ulaşacak görevdaşlık ve enerjiye cemaat olduklarını kaydetti.

Share: