Edirne Çeri Hastanesi Şehitliği’nde yâd töreni düzenlendi

Edirne Er Hastanesi Şehitliği’nde, şehitler için yâd töreni düzenlendi.

Anadolu Deneyimsizlik Derneği (AGD) Edirne Şubesince şehitlikte planlı merasim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

15 Orak Ayı Kur’an Kursu Hafızı İlkay İsmail ve AGD Mıntıka Başkanı Yenmiş Aktürk Kur’an-ı Kerim okudu.

Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt eşliğinde şüheda amacıyla dua edildi.

AGD Edirne Bölüm Başkanı Abdülhamit İriş, törende yaptığı konuşmada, Galiçya’dan, Balkanlardan ve Çanakkale cephesinden çorlu getirilen binlerce vatan evladının 2. Abdülhamid’in emriyle yaptırılan Edirne Çeri Hastanesinde tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde 52 bin şehidin yattığını tabir eden İriş, “Muazzez vatanımızı küffarın işgalinden yönetmek üzere savaşım eden her bir askerimiz olağanüstü birer alplık örneğidir.” dedi.

Geçmişini dolgunca bilenlerin, geleceğe tehlikesiz adımlarla yürüyeceğini belirten İriş, şunları kaydetti:

” Türkiye’nin rastgele tarafında şehitlerimizle alakalı şehitlerimizi anmaya çevrik icraat yapılıyor. Şehitlerimizi tesmiye etmek yıl içerisinde böyle etkinlikler tahsis etmek çok çok önemlidir. Ama daha eke olanı var. O üstelik şehitleri derk etmek. Şehitlerimizin bize miras bırakmış oldukları cesurluk, fedakarlık, azim, inanç ve inançla ilişkin kararlılıklarını ati nesillere aktarmanın mücadelesini vermekteyiz. Dünyamızın Mekke’nin fethi ruhuna, Kudüs’ün fethi ruhuna, İstanbul’un fethi ruhuna, Çanakkale Zaferi’nin ruhuna ihtiyacı vardır.

Şehitler üzere hatimler okunuyor. Zaman hem İslam aleminin hem insanlığın bu hatimlerde okunan öze ihtiyacı vardır. İşte buradaki martir dedelerimizin ruhaniyeti ile buluşan çoluk çocuk, önemli kitabımız Kur’an’ın ve Sevgili Peygamberimizin amacında olma gayretindedirler.”

Konuşmaların peşi sıra törene katılan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Ilbay Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Edirne Uyanık Komutanı Taşkın Bahadır, Şehit Aileleri Yardımlaşma El Birliği Derneği Başkanı Faruk Dikici, AGD üyeleri ve vatandaşlar şehitliği görüşme etti.



Share: