Tokat’ta, Osmanlı şeyhülislamı Kemalpaşazade için lansman programı

Tokat’ta, Osmanlı Devleti’nde meşihat eden ve Kemalpaşazade adına dahi bildik tarihçi İbn-i Eksiksizlik’i lansman etkinliği gerçekleştirildi.

YANLIŞSIZ Parti Genel Komutan Yardımcısı ve Tokat Mebus Heyecan Zengin, 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Tokat Valiliği ve Tokat Dernekleri Federasyonu (TOKFED) vasıtasıyla kombinasyon edilen Kemalpaşazade tanıtım programında, kendisinin ilkokulu İbn-i Kemal İlkokulu’nda okuduğunu söyledi.

İbn-i Eksiksizlik ile ilgilendiren faaliyet yapanlara teşekkürname eden Zengin, “Beş Altı kamer önce Ankara Saika Beyazıt Üniversitesi aracılığıyla düzenlenen Kemalpaşazade semineri önemliydi. Orayı saksı addediyorum.” dedi.

Zengin, “Hangi kadar muhteşem benzeri değer, ne büyüklüğünde kızıl adam. Hoppadak Tokat için değil, yurt üzere, İslam dünyası üzere, dünyamız için çok eşsiz tıpkısı adam. Değme zaman 20 konu yazmış. Müthiş okuma yemeni kabiliyeti var. Haddinden Fazla ayrımlı disiplinlerde eğitim almış. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ahbaplık Fakültesinin önüne İbn-i Kemal adını arttırma edelim. Haddinden Fazla düşündürücü olacağının kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Şehremini Eyüp Eroğlu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hedef Demirkol bile İbn-i Kemal’in hayatı ve eserleri hakkında hikmet verdi.

Share: