Son an haberleri | Nazır Soylu: “Önümüzdeki 1 kamer içinde benzeri operasyon yapacağız, Türkiye bunu ilk kez duyacak”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Önümüzdeki 1 kamer içre bir faaliyetler yapacağız, Türkiye bunu ilk defa duyacak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, TRT 1’birlikte yayınlanan Alişan ile Hayata Gülümse programına katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Soylu, Türkiye’de 120’nin altında terörist kaldığını belirterek, “Bu 120 teröristin nerede olduğunu bildiğimiz üzere ‘Madem biliyorsunuz, illet almıyorsunuz’ diyorlar. Çok ufak bir lokalde yüzlerce mağaranın olduğu bire bir coğrafya artırım edin, tığ oralara onların isimlerine müteveccih bildiriler atıyoruz. Ailelerinin çağrılarını atıyoruz. Teslim olanların mektuplarını atıyoruz. Ara Sıra annelerini getirip orada megafonlarla çağrı yaptırıyoruz” dedi.

Vekil Soylu, “Tendürek Dağı akman, Kars Çemçe Madur tertemiz. Karadeniz tertemiz. Kış operasyonlarına başladık. Muazzez-Abluka operasyonları yapıyoruz. Karadeniz’birlikte ‘Terörist ne devir ati?’ Nerden gelecek diyerek Bayburt’tan, Gümüşhane’ye, Trabzon’a, Rize’ye ve Artvin’e kadar sistem kırgınlık içerisindeydi. Biz bunlarla bire bir yerde karşılaşacağız beklentisi meze konusuydu. Bugün Karadeniz arı sili, Bingöl arı sili, Erzurum, Elazığ tertemiz. Buraların kırsallarında

terörist vardı. Hakkari ile Hatay ortada yıldırı koridoru kurulmak isteniyor. Bu terör koridorunu yapmak amacıyla bizim karşımızdaki bilcümle sistemler bunu desteklediler. Eğer tığ Afrin’e Zeytin Dalı Operasyonu’nu yapmasak, DEAŞ’a karşı Fırat Kalkanı Harekatı’nı yapmasak, Hazar Pınarı Harekatı’nı yapmamış olsaydık şu anda Gaziantep’ten, Hatay’dan, Kilis’ten, daim karşıdan havan topu ve bomba yiyen bir tatlılıkla yüz yüze kalırdık. Tığ tıpkısı taraftan içerde yıldırı örgütlerinin istismar ettiği alanları daralttık. Kırsalda 120’nin altında terörist var, bu suret her an azalıyor. Burada Türkiye tarihinin genişlik nazik mücadelesini veriyor” diye konuştu.

“Bu sene çabucak 39 emanet yıldırı örgütüne katıldı”

Bu yıl vakit kaybetmeden 39 kişinin terör örgütüne katıldığını söyleyen Bakan Soylu, “Terörün finansmanını kestik. İstikrar hemen konuşu değildir, aynı zamanda asayiş istikrardır. Bu sene hoppadak 39 dirilik terör örgütüne katıldı, hoppadak bire dahi tahammülümüz bulunmayan. İknayla geleni direkt adalete konfirmasyon ediyoruz. Bu 120 terörist nerede olduğunu bildiğimiz için ‘Madem biliyorsunuz, hastalık almıyorsunuz’ diyorlar. Haddinden Fazla ufak ayrımsız lokalde yüzlerce mağaranın olduğu aynı coğrafyada tasarruf edin, biz oralara onların isimlerine yönelik bildiriler atıyoruz. Ailelerinin çağrılarını atıyoruz. Doğrulama olanların mektuplarını atıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“Avrupa metal piyasasını PKK yönetiyor”

Bu yıl 90 milyon titrem gerçek kenevir yakaladıklarını açıklayan Nazır Soylu, “Avrupa esrar piyasasını PKK yönetiyor. Avrupa’nın uyuşturucu raporlarında var. Göründüğünden daha şişman tıpkı tehditle karşı karşıyayız. Uyuşturucu satıcısı balaban benzeri networkün balaban tıpkısı parçası. Oradan elde edilen mal hep dünya uyuşturucu piyasasını ayakta tutuyor” diye niteleyerek konuştu.

“Kullanılmayan binaların 103 binini yıktık”

Metamfetaminin insanın hem vücuduna hem aklına çoklu yara etkileri olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “2016-2017 yıllarında kullanılmayan binalarla ait say yaptık. Ara Sıra yerlerde uyuşturucunun yüzdelik 48’i buralarda kullanılıyor. Kullanılmayan binaların 103 binini kullanılmayan olmaktan çıkardık. Tarihi binaları rehabilite ettik, diğerlerini yıktık” ifadelerini kullandı.

Bataklık Operasyonu

Bataklık Operasyonu’na kendisine mevrut tıpkı telefonla başladıklarını belirten Nazır Aristokrat, “Milyarlarca liraya ahali kondu. Bu uyuşturucudan gelen gelire ahali koyma operasyonuydu. Oralardan ati mahkeme kararı kararları ile beraber uyuşturucudan gelen gelirlere ahali konmaktı misyon, o halk da konulmuş oldu” dedi.

“Önümüzdeki bire bir kamer ortamında eksantrik bire bir cerrahi müdahale yapacağız”

Önümüzdeki tıpkı kamer süresince eksantrik ayrımsız cerrahi müdahale yapacaklarını ve Türkiye’nin bunu ilk kez duyacağını belirten Icra Vekili Soylu, “Bu bile mızrap ile ait. Devletin strateji ettiğini vatandaşımız bilsin. İçeri tıkıldığı antlaşma satıcının içerden çıkması ihtimali zordur. Biz buna projeli cerrahi müdahale diyoruz. Aynı şebekeyi çözmemiz geçişsiz. Sunu yetişkin projelerden biri narkolog oldu. Rastgele yakaladığımız uyuşturucu satıcısına şekil verdik. Sen nerede kullanmaya başladın, anne baban var mı, kaç yaşında kullanmaya başladın? Güzeşte sene 260 bin civarında gözaltımız vardı” diye niteleyerek konuştu.

“İllerimizi 42, ilçelerimizi 32 kriterle incelemeye başladık”

Türkiye’nin metal konusunda riskli olan ilinin hangisi olduğunun belirlenmesi için bire bir tetkik başlattıklarını belirten Bakan Soylu, “İllerimizi 42, ilçelerimizi 32 kriterle incelemeye başladık. 15 Orak Ayı olduğunda Türkiye’birlikte hapishanelerdeki metal kullanıp satanların sayısı 35 bin civarındaydı. Şu anda 115 binin üzerinde. Tığ bu sıkı mücadeleyi ortaya koymasaydık Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı durumla karşı karşıya kalırdık. Avrupa ülkelerinde yaşayanların yüzdelik 28’i hayatında ayrımsız kere maden kullanmış, bizde bu izzet yüzdelik 3.1” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucunun doğudan geldiğini belirten Vekil Soylu, “Beyaz, kaynak kendir dediğimiz onun PKK ile bağı var. Doğudan giren uyuşturucuların yüzdelik 75’i bir vakitler batıda yakalanırdı. 15 Orak Ayı’dan sonra biz uyuşturucunun yüzdelik 74-75’ini üç vilayette yakalıyoruz. Hakkari, Van, Veca. Orada kurduğumuz dizge kudretli oldu. Türkiye’ye girmeden caydırıcı ayrımsız sorumluluk ortaya koyduk. 2021’da 22 titrem eroin yakaladık, şu anda yakaladığımız titrem 7.5 ton. Averaj uyuşturucuya başlama yaşı Türkiye’da 20’ydi. Türkiye’birlikte metal kullananların yüzdelik 48’i evinde kullanıyor, 28’i metruk binalarda, yüzdelik 11’i arkadaşlarının evinde, yüzde 7-8’i arabada, yüzde 3’ü parklarda kullanıyor. Yüzdelik 55’inin ağır ezgi benzeri işi var. Yüzde 91’inin ana ve babası yaşıyor. Yüzdelik 86.7’si sülale fertleri ile gelişigüzel yaşıyor. Uyuşturucu kullananlarının annelerinin yüzde 92’si ev kadını” dedi. – İSTANBUL

Share: