Rize haberleri… Rize’de patika liselilerden okullara basket potası ve tenis masası desteği

RİZE’da, Milli Terbiye Bakanlığı’nın ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesinde, iz lisesi öğrencilerinin yaptığı 34 basketbol potası ve 18 masa topu masası, kentteki okullara ulaştırıldı. Okulun atölyesinde pota üreten Ardeşen Mesleksel ve Maharet Küçük Asya Lisesi 11’inci dershane öğrencisi Miraç Gri, “Ürettik, mutlu ettik, biz dahi haddinden fazla mutlu olduk” diye niteleyerek konuştu.

Milli Terbiye Bakanlığı’nın okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını hafifletmek ve eğitimde punt eşitliğini güçlendirmek hedefiyle başlattığı, ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesi kapsamında Rize’de patika liselilerin çalışmalarıyla, okullara basketbol potası ve masa topu masası desteği sağlandı. Okulların altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim ortamlarının zenginleştirilmesinin bile hedeflendiği proje kapsamında; Ardeşen Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesi’nde öğrenciler, öğretmenleriyle basket potası üretti.

Toyluk ve Spor Bakanlığı’nın üstelik bindi verdiği projede öğrenciler, Rize ve Artvin amacıyla 50 ilkokul, 12 ortaokul tutmak için 62 potanın üretimini tamamladı. 564 bin TL’ye para olan basketbol potalarından Rize için yapılan 34 pota, ekol bahçelerine kurgu edildi. Antrparantez Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aracılığıyla yapılan 18 masa tenisi masasının üstelik okullara teyit sürecine geçildi. Rize İl Milli Terbiye Müdürü Engin Emen ile Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Nasip’ın katılımıyla Ambarlık köyü İlk ve Ortaokulu’nun bahçesine basketbol potası kuruldu, masa topu masası okula verildi. Projeyle mutlu olan öğrenciler ise basketbol ve masa topu oynamaya başladı.’OKULLARIMIZDA İYİLEŞTİRMELER YAPILIYOR’İl Milli Yetişek Müdürü Açık Deniz Emen, “Bakanlığımızın yürüttüğü ’10 bin Okul’ projemiz kapsamında, okullarımızda iyileştirmeler yapılıyor. Cahillik Spor Bakanlığı’mızın finansını sağladığı destekle ilimizdeki 17 okula 34 basketbol potası, 18 okulumuza da masa topu masası yapıldı. Okullarda basketbol potalarının montajları sürüyor. Basket potalarımız Ardeşen Mesleksel ve Maharet Rum Lisesi öğrencileri, masa tenisi masaları birlikte Giresun Mesleksel ve Maharet Anadolu Lisesi öğrencileri eliyle yapılarak okullarımıza gönderildi” dedi.’DEVAM ETTİRMEYİ PLANLIYORUZ’Okulların ihtiyaçlarına bakarak ayrımlı malzemeler yaptıracaklarını söyleyen Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Baht, “Bakanlığımızın ilimizdeki 17 okula malzeme desteği oldu. 500 bin TL kabilinden benzeri bütçeyle okullarımıza basketbol potası ve masa tenisi masası desteği oldu. Bu projenin yer evire çevire tarafı, bu malzemelerin okullarda yapılması. masa topu masalarını piyasanın dörtte tıpkı fiyatına dünyalık ettik. Bitmeme ettirmeyi planlıyoruz. Bundan ahir süreçte okulların ihtiyaçlarına göre değişik malzemeler yaptıracağız” diyerek konuştu.’ÜRETTİK, MUTLU ETTİK, BİZ BIRLIKTE ÇOKÇA BAHTIYAR OLDUK’Ambarlık İlkokulu öğrencisi Ceren Köseoğlu, “Haddinden Fazla mutlu olduk, imdi basket potamız ve tenis masamız var. beden eğitimi derslerinde ve gereksiz zamanlarımızda değişik sporlar yapabiliriz. Haddinden Fazla teşekkür ederiz” dedi.Ardeşen Mesleki ve Maharet Küçük Asya Lisesi 11’inci dershane öğrencisi Miraç Boz ise “Okuldaki atölyemizde üretimlere başladık. Tamamladığımız potaların okullarda kurulumlarını yapıyoruz. Burada kardeşlerimiz şipşak basket oynamaya başladılar. Ürettik, bahtiyar ettik, biz birlikte çokça mutlu olduk” ifadesini kullandı.

Share: