Galatasaray Sportif AŞ Başbuğ Vekili Kızoğlankız Timur’dan TFF’ye sert aksülamel Açıklaması

Galatasaray Sportif ATLATMAK Başbuğ Vekili Kızoğlan Timur, solgun-kırmızılı futbol takımının Spor Bacak Süper Lig’in 11. haftasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldığı maçtaki yargıcı yönetimi dolayısıyla Türkiye Ayak Topu Federasyonuna (TFF) anif tepki gösterdi.

Nef Stadı’nda oynanan karşılaşmanın arkası sıra basın mensuplarına açıklamalarda kâin Timur, “Adalet istediğimizi örtüsüz benzeri şekilde söyledik. Karşılığında TFF adaleti istemiyor. ‘Ben türe istiyorum’ diyene adaleti sağlaması müstelzim erk, operasyonla ukubet veriyorsa ki bu akseptans edilemez, bu iş kopmuştur ve çürümüştür.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın hakemi Şanlı Palabıyık’ın yönetimini eleştiren Bakire Timur, “Faaliyetler amacıyla gönderilmiş ayrımsız yargıcı var. Rakiplerin yeryüzü dip taraftarı birlikte bize yazdı. 5-6 olacak maçta hakem 30. an al bilgili veriyor. 7 hakeme sorduk. Biri belgisiz. Artan 6’sı ‘Kırmızı kartla alakası yok’ dedi. VAR’a gitmiyorsun, VAR çağırmıyor. Ofsayttan iptal edilen golde VAR’ın çektiği çizgilerin ongun niyetli olduğuna inanmamızı bekliyorlar. Kim inanır? Bunu çekişme yerine nitelendirmiyoruz. Karşı yan için cidal ise emredersiniz. Tırnak mesafe anlayışsız girişim atmayız. Cümle tasalı. Başkasına yapılan haksızlıkları bile kamuoyunda dile getirelim. Türe arayanlar hiçbir şeyden korkmaz. Tehditlerden de korkmuyoruz. Türk futbolunun iyiliğini istiyoruz. Ant ortamında tümce görecek. Bu aynı miftah. Yapanları biliyoruz. Bunu onların başına yıkmasını bile biliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi Erol Bilecik’in Medipol Başakşehir maçındaki tıpkısı pozisyonu izlemeleri için kendilerine gönderecekleri şeklindeki açıklamasına ilgili Timur, “Kayırıcı Galatasaray camiasına ‘Cincon’ demiş bire bir insanın yorumunu dikkate almayız. Fenerbahçe camiasının üstelik bu açıklamaya bire bir öz yapmaması çeki verici. Bence oradaki kalıp elle oynama. Kendi takımını mukayyet olmak küçülmedir. Kendisine yapılan hatayı üstelik söyleyecek bizim kadar.” diye niteleyerek konuştu.

Hakemlerin yönetiminden bir nice kulübün şikayetçi olduğuna vurgu eden Kızoğlankız Timur, “Bu üzücü oruçlu yapılar 3-5 haftada kurulmadı. Köklerini kazıyana kadar savaşım gerekecek. Yer kocaman husus, herkesin benzeri arada olması. Gelişigüzel şeyi hücre aldık. Apayrı nev bu iş çözülmeyecek. Daha radikal şeyler gerekiyor. Bunları atmaya hazırız. Bu şekilde giderse bu ligi bitirtmeyiz. Hakeza gitmesi kabil değil. Hakeza öbek yönetilmez. Getirin ecnebi hakemler yönetsin. Bu gemi batak.” şeklinde düşün belirtti.

Share: