Bandırmalı yüzücüler Türkiye finallerinde

Bandırmalı yüzücüler, “Ulusal Gelişim Ligi Projesi” kapsamında Bolu’birlikte planlı elemelerde, 16 barajın tamamını geçerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

2011 tevellütlü üç sporcu 9-10-11 Fasıla tarihlerinde Samsun’birlikte, 2010 tevellütlü Cezire Elif ise 17-18 Çatlak tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek olan Türkiye finallerinde kulaç atacak. Futbol ve basketbolda adını Türkiye’ye duyuran Bandırma, yüzme branşında de kendini göstermeye hazırlanıyor. Bandırmalı Milli Yüzme Antrenörü Aytaç İlban’ın öğrencisi dört yüzücü, “Ulusal Hareket Ligi Projesi” kapsamında Bolu’birlikte düzenlenen elemelerde fırtına kabilinden esti. 2010 doğumlu Ada Elif Kargı ve 2011 tevellütlü sporcular Zeynep Şımarıklık Tığlı, Zeynep Onbaşı, Erdoğan Yiğitsoy ferdi adına katıldıkları müsabakalarda, 16 barajın tamamını geçerek Türkiye finallerine adlarını yazdırdı. 2011 tevellütlü üç sporcu 9-10-11 Fasıla tarihlerinde Samsun’üstelik, 2010 tevellütlü Cezire Elif ise 17-18 Ara tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek olan Türkiye finallerinde kulaç atacak.

Yüzme alanında öğrencileriyle alay malay elde ettikleri başarının Bandırma açısından önemine meni fail Bandırmalı Milli Antrenör Aytaç İlban, haftada 6 çevrim yaptıkları antrenmanların meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi. Sporcularının Balıkesir’de vize yarışlarıyla başlayan Türkiye finalleri serüveninde yekpare engelleri bir bir aştığını dile getiren İlban, “Ilk Balıkesir, ardından sırasıyla Isparta ve Bolu’üstelik düzenlenen elemelerde lazım barajları alarak Türkiye finallerinde Bandırma’yı hile edecekler” dedi.

Ailelerin gösterdiği fedakarlığa, sporcularının antrenmanlarda çok çalışıp, elemelerde kulaçlarının gücüyle adlarını finallere yazdırarak karşılığını verdiğine ilgi çekici İlban, çokça daha büyük organizasyonlarda haddinden fazla daha şişman başarılara imza atacaklarına inandığını dile getirdi. Ayak Topu ve basketbolla mezkûr ve ayrımsız sahil şehri olan Bandırma’nın yüzme sporunda ön planda olması ve tanınması üzere çalışmalarına gece gündüz devam edeceklerinin altını çizen İlban, “Önümüzde kullanılmamış bire bir meram var. Bolu’dan döndük ve şimdiden 2011 tevellütlü sporcularımızın Samsun’da, 2010 doğumlu sporcumuzun ise Mersin’de katılacağı Türkiye finallerine odaklandık” şeklinde konuştu. – BALIKESİR

Share: