Kayseri’de “Atatürk’ü Anma Koşusu” düzenlendi

Kayseri’de Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü vasıtasıyla “Atatürk’ü Anma Koşusu” yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Mıntıka Koordinatörü ve İl Temsilcisi Kemal Koyuncu, Toyluk ve Spor İl Müdürlüğü tarafında planlı koşu öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk’ü Anma Koşusu’nda 6 kategoride 100’ü aşkın sporcuyla diyar seçmesi yaptıklarını söyledi.

Kayseri’nin atletizmde çokça istikbal noktada olduğunu tamlayan Koyuncu, “Ulusal ve arsıulusal alanda başarılı çok sporcumuz var. Biz de yıpranmamış sporcuları bulma anlamında bu yarışmayı haddinden fazla aşkın önemsiyoruz. İnşallah burada seçmiş olduğumuz sporcular gittikçe dünya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyatlarda ilimizi, ülkemizi oyun kadir.” diye konuştu.

Yarışmaya katılan Martir Mualla Emsal Ortaokulu 6. dershane öğrencisi Kahraman Karaaslan ise Atatürk’ün herhangi bir ahit kalplerinde olduğunu ve yarışı kazanmak istediğini dile getirdi. Osman Ulubaş Ortakolu 5. sınıf öğrencisi Emirhan Barbaros dahi yarışmayı bir numara tamamlaması halinde haddinden fazla mutlu olacağını kaydetti.

Sporcular, “Sıradan Kızlar”, “Basit Rical”, “Felek Kızlar”, “Nasip Erkekler”, “Gailesiz Kızlar” ve “Taze Rical” kategorilerinde yarıştı.

“Siftinlik Kızlar” kategorisinde Armağan Nur Tekkaş, “Bayağı Erkekler”de Erkan Bulgur, “Nasip Kızlar”birlikte Fatma Çıpa, “Felek Rical”üstelik Yiğit Orman Koruma Memuru, “Zihayat Kızlar”dahi Ebrar Dişi Balkaya ve “Genç Erkekler”üstelik Halil İbrahim Arslan birinciliği elde etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere mütenevvi hediyeler verildi.

Öte yandan, yarışmada dereceye giremeyen ve yorulan bazen öğrenciler final çizgisinin arkası sıra gözyaşı dökerken, kâh sporcular de yanlış dolayısıyla yarışmayı yarım yamalak artırmak zorunda kaldı.

Share: