Yerli ve ecnebi turistlerden Van kedilerine bent

Türkiye’de milli soy namına tescillenen ve ünü sınırları aşıp dünyaya yayılan Van kedilerine yerli ve ecnebi turistler çetin bandaj gösteriyor.

Cana yakınlığı, beyaz kürkü, mufassal ve çıkkın kuyruğu ve değişik göz renkleriyle kentin bildirme koskocaman değerleri beyninde mevcut Van kedisine domestik ve yabancı turistler okkalı demet gösteriyor. Siper altında oldukları mekanda özenle bakılan Van kedileri, kenti ziyarete gelen yerel ve yabancı turistlerin nasıl uğradıkları yerlerin başında geliyor. Alelhusus çocukların kısık bağ gösterdiği merkezde, vatandaşlar bol eli nimetli fotoğraf çekiyor.

Van’ı haddinden fazla sevdiklerini ve rastgele fırsatta Van’a geldiklerini nâkil İranlı delil, “Van’a aksata ve ummak amacıyla geliyoruz. İranlılar Van’daki indirimleri haddinden fazla seviyor” dedi.

Okulların uzaklık tatile girmesiyle birlikte Van kedilerini ülfet ettiğini belirten Berre İdiz isimli öğrenci ise kedileri haddinden fazla sevdiğini söyledi.

Tatillerini kıymetlendirmek için Bitlis’ten gelen vatandaşlar de, ilk kez gördükleri Van kedilerine hayran kaldıklarını belirttiler. – VAN

Share: