Gelibolu’nun kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenle kutlandı.

2. Kolordu Karargahı önündeki Atatürk Anıtı’na, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Rasim Yaldız ve Belediye Reisi Mustafa Özacar’ın çelenk bırakmasıyla başlayan kutlamalar, ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Özacar, törende yaptığı konuşmada, 100 sene ilk Türk ulusunun rastgele cins imkansızlık ve olumsuzluğa karşın acun emperyalizmine karşı amansız benzeri savaşım vererek kibirli, bağımsız milletvekili ve özgür yaşama hakkını kazandırdığını söyledi.

Bu başarının birlik dünya uluslarına yaşıt olduğunu vurgulayan Özacar, “Bize bu zaferleri yaşatanların peşinde koşan siz Gelibolulular, ilçemizin kurtuluşunun 100. yılını coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bize bu emanetleri bırakanlara minnet borçluyuz. Zaman Gelibolu’nun hava haset, bugün Gelibolu’nun en bahtiyar günü. Gelibolu tek tıpkısı ilçeye kader mümteni güzelliklere ve tarihe sahip benzeri ilçedir. Burada Kuvayımilliye ruhu vardır. Bu ruh olmasaydı, bu güzellikler olmazdı. Halas günümüz mutlu olsun.” diyerek konuştu.

Tören sonrası iskelede ziyarete açılan TCG Nusret Gemisi gezildi.

Share: