CHP’li Öztrak: Eş reisicumhur adayımız 6’lı masada belirlenecektir

CHP Genel Komutan Yardımcısı ve Fırka Sözcüsü Yüksek Öztrak, cumhur reisi adaylığı tartışmalarına ilgili, “Sayın Yoğun, Ankaralılar vasıtasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Yekpare büyükşehir belediye başkanlarımız üzere üstün hizmetler vermektedir. Eş cumhur reisi adayımız 6’lı masada belirlenecektir. Hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü cumhur reisi hem birlikte herkesin cumhur reisi olacaktır” dedi.

CHP’li Öztrak, Umumi Başbuğ Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Minval Umumi Heyet (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Hafta sonu meydana mevrut trafik kazalarına ilgili mütekellim Öztrak, “Temas iki kazada 35 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Yüreklerimiz parçalandı. Yaşamını yitiren tamlık yurttaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyoruz. Üzücü ailelerine kafa sağlığı diliyoruz. Mardin Derik’te yaşanan kazalardaki TIR’ların, aynı firmaya ait olduğu söyleniyor. Bu dahi hisse senedi ve çevirgeç güvenliği konusunda ödün verildiği kuşkularını artırıyor. Özge taraftan küsurat masraflar nedeniyle otobüslerin, kamyonların eskiyen lastiklerini tahavvül etmek namına çıktı lastiklerine diş açtığını defaatle söyledik. Bakımların, sigortaların bir zamanlar yapılamadığını anlattık. Bu tehlikeler amacıyla uyardık. Kül bu kazaların ciddiyetle soruşturulmasını ve sorumluları üzerine arz kilolu cezaların verilmesini bekliyoruz” dedi.

‘YDK SÖZCÜLERİ GEREKLİ BİLGİLERİ VERECEKTİR’Soruları kabul fail Yüksek Öztrak, Erdemli Sıkı Oturmuş’ndan (YDK) Bolu Belediye Reisi Tanju Özcan için akıbet çıkıp çıkmadığıyla ait soruya “Dosyayı tıpkısı nöbet YDK’ya göndeririz. Bilahare proses orada yürür. Sürecin sahibi YDK’mızdır. Nedeniyle ne olup bittiğiyle ilgilendiren olarak YDK sözcüleri, zaruri bilgileri verecektir. MYK yerine tüzüğümüz gereği bu sürece genişlik ufak aynı karışmada bulunamayız” cevabını verdi.’SAYIN TEHLIKELI, ABB BAŞKANIMIZ YERINE SEÇİLMİŞTİR’

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğur Kavuncu’nun reisicumhur adaylığıyla ilgili açıklaması hatırlatılan Öztrak, “Sayın Pahal, Ankaralılar eliyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Umum büyükşehir belediye başkanlarımız üzere yüksek hizmetler vermektedir. Dün bir defa elan, akva tıpkı şekilde, şeş çizildiği gibi milletimiz güvenli olsun. Ortak cumhur reisi adayımız 6’lı masada belirlenecektir. Hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü cumhurbaşkanı hem birlikte herkesin reisicumhur olacaktır” diye konuştu.

Share: