RTÜK Başkanı Ebubekir Mecnunca: “İletişimci olacak kardeşlerimize haddinden fazla büyük fariza düşmekte”

RTÜK Başkanı Ebubekir Delicesine: “İletişimci olacak kardeşlerimize haddinden fazla nazik fariza düşmekte”

12. Gelecekte İletişim Çalıştayı

SAMSUN – Samsun’bile 12. Gelecekte İletişim Çalıştayı’nda konuşan Radyo ve Göstergeç Dip Yerleşmiş Başkanı Ebubekir Delicesine, gelecekte iletişimci olacak gençlere, Türkiye’nin dürüst davasının anlatılmasında ve savunulmasında nazik görev düşeceğini söyledi.

12. Gelecekte İletişim Çalıştayı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Içtinap Etmek duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan merasim, tören düzeni konuşmaları ile devam etti. Programın açılışında mütekellim RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “12 yıldır bu çalıştayı yapıyoruz. Elden pandemi döneminde aleniyet verdik. Bu çalıştayın teması; ‘Kuruluştan Kurtuluşa, Kurtuluştan Kuruluşa’ Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki 100. yıla atfen yapılan çalışmalar. Bu toplantılar Samsun’birlikte başlayıp sırasıyla Amasya ve Sivas’a büyüklüğünde gideceğimiz ve neticelendireceğimiz bir çalıştay olacak. Konuşmaların peşi sıra atölye çalışmaları yapılacak. 20’ye mail ülkeden gelen misafirlerle çalıştaya bitmeme edeceğiz. Çalıştayın sonucunda beyanat yayınlayacağız. Ayrı bir programda bile Erzurum’a anbean oradaki Halas Savaşı dönemindeki mücadelenin önemini iletişim araçları açısından değerlendireceğiz” dedi.

“İletişimci olacak kardeşlerimize çokça balaban görev düşmekte”

Gelecekte iletişimci olacak gençlere, Türkiye’nin doğruca davasının anlatılmasında ve savunulmasında iri fariza düşeceğini rapor eden Ebubekir Delice, “Halas Savaşı denince medyanın rolü haddinden fazla muhteşem. Ajans, şevket kanalımız, İletişim Başkanlığı koordinasyonunda Matbuat İlan Kurumu ve RTÜK üzere bizler bu görevi ifa fail, sıkı içerisinde ve az dışında halklı davamızı, ister bize karşı yapılan yayınlar icap bizim üzerimizde yapılmaya çalışılan algı operasyonlarına alın, iletişimin üstelik gücünü kullanarak yapmaya çalışanlara cebin elimizden mevrut kudretle, güçle yapmaya çalışmaktayız. Kâfi mi yetmez. İleride iletişimci olacak kardeşlerimize çokça şişman fariza düşmekte. İşin rengini, aslını öğrenerek çıkışlı olduğunuzda ülkelerinize gittiğinizde Türkiye’nin düz davasına yönelik yapılacak olan bütün saldırılara cebin yapacağınız çalışmaları gururla strateji edeceğiz. Bu çalıştaya destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuştu.

Vali Zülkif Görgüsüz: “OMÜ 5 binden çok arsıulusal öğrenciye eş”

OMÜ’nün bünyesinde eğitim bilimi düz 5 binden fazla arsıulusal mektepli olduğunun altını çizen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Görgüsüz, “Tahakküm dönemlerde basına hangi büyüklüğünde koskocaman aynı gaye yüklendiğini anlamamız açısından son adım yetişkin tıpkısı programda toplandık. Haddizatında değme dönemde basının böyle aynı misyonu var. Matbuat bu misyonu hesabına getirdiği sürece doğrusu halkıyla bütünleşmiş, geleceğe güvenle vekil ve milletle birliktelik sergileyen bire bir matbuat görebiliyoruz. Bu manada bu toplantının özünü önemsiyoruz. Uluslararası öğrencilerimize hele bu toplantıda seslenme edilmesi serencam etap kebir. Bizim üniversitemizde 55 bin civarında öğrencimiz var. 5 binin üstünde arsıulusal misafir öğrencimiz var. Bu azımsanmayacak tıpkı rakamdır. Türkiye’birlikte bu manada önemli üniversitelerden birisiyiz. Samsun haddizatında aynı mektepli şehridir. Şuan üstelik uluslararası öğrenci şehirlerinden birisidir. Bu konuda potansiyelimiz haddinden fazla çok. Elan de yükseltmek içre kaliteyi da hiçbir ahit azaltmadan gelen öğrencilerin hepsi özel sınavlardan terhis etmek yoluyla seçilerek üniversitemize mevrut uluslararası öğrencilerdir. Bu manada bu dizge mehabetli. Yani dizge Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde kıraat hakkını kazanamıyor” şeklinde konuştu.

Rektör Müşkül Ünal: “Arsıulusal öğrencilerin döndüğünde bile bizim kültürümüzle zinde ilişkisini sürdürmesi arzusundayız”

OMÜ’da eğitim alan uluslararası öğrencilerin ülkelerine döndükten sonraki süreçte da Türkiye ile bağlarını koparmamalarını ve ekin elçisi kabilinden çalışmalarını hedeflediklerini tamlayan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Müşkül Ünal, “Yaklaşık yerine 120 ülkeden 5 bin küsür yabancı ile uluslararasılaşma sürecinin tekâmül ettirmiş ancak bu öğrencilerin içerisinden 2021 yılı içerisinde 57 öğrenciyi seçmece OMÜ Vakfı eliyle ‘ekin elçileri’ adı altında tanımlamış ve hususi aynı eğitime tabi tutmuştur. Burada gaye kendi ülkelerine döndüklerinde akranlarından ayrımlı olmaları ve zat ülkelerinde aynı alım çalım üstlenmelerini amaçlamaktır. Nedeniyle olay takkadak nitelikli mektepli almak değil. Mektepli iken mektepli olduğu bu proses içerisinde üretime ve içtimai hayata katılmasını tıpkısı aktör yerine maniple lider işlek benzeri bireyi OMÜ’yü bitirip ülkesine döndüğünde bizim ülkemizde, bizim kültürümüzle etkili ilişkisini sürdürmesini istem etmekteyiz. Çıkışlı olduğunuzda bu güçle hayata atılacak ve hemen kendinize değil milletinize, devletinize ve insanlığa haddinden fazla yavaş katkılar sağlayacağınızı beklenti etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra arsıulusal öğrenciler, akademik bildirilerinin sunumu yaptılar. Arnavtluk’tan Era Doni, Etiyopya’dan Salih Meki, Türkiye’den Zeynep Sınar, Tunus’tan Takoua Ferchichi, Sudan’dan Rania Abdelazim, Arnavutluk’tan Elidjon Ulaj, Cezayir’den SAlima Feredj, Ürdün’den Osama Yahya, Afganistan’dan Muhammad Hassanzoy ve Türkiye’den Muhammed Ersin Dünkü özlük konuları hakkındaki sunumlarını gerçekleştirdiler.

Share: