1’İNCİ ULUSLARARASI DİŞ SEMPOZYUMU’YLA TÜRK DİŞ HEKİMLİĞİNİ DÜNYAYA TAŞIDIK?

İstanbul Atlas Üniversitesi yoluyla 1’inci Arsıulusal Diş Sempozyumu ve 1’inci Millî Ilmî Mektepli Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda, uluslararası konuşmacılar olduğunu belirten Bilgi Şöleni Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, ‘Böylecene hem Türk diş hekimliğini hem bile İstanbul’u dünyaya taşımış oluyoruz’ dedi.

Dental devir, doktor ve öğrencilere hususi İstanbul’üstelik düzenlenen Greatist Fuarı’nda, Saten Üniversitesi birlikte 1’inci Uluslararası Diş Sempozyumu’nu gerçekleştirdi. 21 Ekim’birlikte gerçekleştirilen etkinlikte; Günce Yazıhane Uygulamasında Dental Lazerler konusu Prof. Dr. Ana Minovska, Çabuk ve Bati Düşünme- Modern Doktorculuk için Çağcıl Yaklaşım konusu Dr. Koray Feran, İkonik Hal: Minival İnvaziv Anteriör Estetik konusu Dr. Shiraz Khan ve Dişçi Tevessül Etmek konusu da DT. Başkomutan Sıralar vasıtasıyla ele makbuz. Diş hekimliğinde birçok farklı kol olduğuna değinen Sempozyum Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, Bu branşların hepsinde kişi alanında ehlivukuf diş hekimleri konuşuyor. Burada teknolojiyle ve sayısal dünyayla dahi gelişigüzel hareket ederek diş hekimliğinin ne kadar gelişmiş olduğunu sunmuş oluyoruz? açıklamasını yaptı.

‘DÜNYADA BU ÇEŞIT ORGANİZASYONLARIN SAYISI HADDINDEN FAZLA AZ’

Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, ‘Buraya bent oldukça vahim. Arsıulusal konuşmacılarımız daha fazla. Sonunda kongremiz hem diş hekimliğini hem birlikte İstanbul’u dünyaya taşımış oldu. Kongre haddizatında halkımıza birlikte seslenme ediyor. Munsap diş sağlığını vurguluyor. Bu yüzden dahi ayrı tıpkı önemi var. Dünyada yapılan diş hekimliği fuarlarının sayısı çok çok değil. Pandemide nazik benzeri küşayiş verildi. Bu aradan sonraları çok balaban tıpkısı fuar yapılandırmak, küçük kalın isteyen aynı işti. Bu fuarın kombinasyon edilmiş olması de büyük ayrımsız başarı. Tabii kim bence İstanbul, dünyanın genişlik adamakıllı kenti. Çocuklarımız gidiyor ama bütünü dümbelek dönsünler istiyoruz. ve bile zaman içerisinde hem bu sektörde hem Türkiye genelinde bunu başarıp bütün gençlerimizi ve göç olan beyinlerimizi ülkemize yeniden hoşgörüsüz kazandıracağız’ şeklinde konuştu.

‘ULUSLARARASI BİLGİ ALIŞVERİŞİ SAĞLANACAK’

İstanbul Saten Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Âdeta ise şunları söyledi:

‘Bu konferansta anne garaz, diş hekimliğindeki vukuf birikiminin aktarılmasıdır. Bunun sağlanmasıysa millî ve uluslararası düzeyde olacaktır. Benzeri zamanda diş hekimliğinde uygulayım bilimi çokça oylumlu tıpkı yer kaplamaktadır. ve diş hekiminin mesleğini uygularken bundan sonra imdi yaralanması gerekmektedir. Gelişen bu fasıl apayrı haddinden fazla nazik aynı büro haline gelmiştir. Bu birikimlerin aktarılması ve dinç diş hekimi adaylarının bilgilerden faydalanması ayrıca dişçilik öğrencilerimizin yaptığı çalışmaların sunumları bu sempozyumda ortaya konacaktır. Özge yandan uluslararası diş hekimleriyle meslektaşlarımızın kaynaşması, bilgelik alışverişinde bulunması sağlanacaktır.?

Share: