Sinsi hastalıkta köpekler gelişim başında

Sinsi hastalıkta köpekler iş başında

-Terapi köpekleri amansız hastalık hastalarına maneviyat oluyor

İSTANBUL – Gelişen tababet dünyası ve keyif teknolojisi kanserle mücadelede atiklik kesmiyor. Meme kanseri farkındalık haftasında gözler benzeri kez elan sinsi hastalığa çevrildi. Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Eda Küçüktülü, “Pembe kurdelemizi köpeklerle hazırlamak istedik” dedi.

Ünlü isimler bicik kanseri amacıyla tıpkı araya geldi

Afiyet Bakanlığı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Türkiye Meme Başı Hastalıkları Dernekleri Federasyonu tarafından her sene Ekim ayında ve dünyada “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kendisine kabul ediliyor ve bicik sağlığı amacıyla etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bicik Kanseri Farkındalık Kocaoğlan çerçevesinde, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu marifetiyle Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mürtefi Gülçelik, Türk Işınım Onkolojisi Umumi Heyet Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit ve Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gidişat Küçüktülü, Olimpiyat Atleti Duyma Aydemir ve Modacı Beste Korkmaz’ın katılımıyla tıpkısı etkinlik gerçekleştirildi. Meme kanseri farkındalık haftası çerçevesinde gülgûn tişört giyen köpekler, balaban pembe ayrımsız kurdele üzerinde meme kanserinin farkındalık kurdelesi şeklinde oturdu.

“Terapi köpekleri, hastalar tedavi alırken sakinleşmesine ve stresten ırak kalmasına apotr oluyor”

Türkiye Meme Başı Hastalıkları Dernekleri Federasyonu eliyle Umumi Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ulvi Gülçelik, “Bicik kanseri kadınlarda yer kalın görülen amansız hastalık. Alelhusus 40’lı yaşlardan sonradan ülkemizde de dünyamızda bile risk grubu acul aynı şekilde artmaya başlıyor. Bizim en iri amacımız kanser tanısını erken buyurmak ve hızlı benzeri şekilde tashih etmek. Otama üstüne dünyada tıpkı hızda başarıya sahibiz. Hele tedavi köpekleriyle federasyonumuzun bile ortak paydaşı kendisine yaptığımız çalışmalarda hastaların tedavi alırken sakinleşmesine ve stresten ırak kalmasına yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Türk Işıma Onkolojisi Umumi Heyet Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, “Amansız Hastalık tedavisine başlamadan önceki hastalar çap olabiliyor. Bu tedavilere başlamadan önceki kısa süreliğine dahi olsa terapi köpekleriyle geçirecekleri vakitler bu civar gerginliği azaltmada havari olan benzeri tedavi şekli” dedi.

“Gülgûn kurdelemizi köpeklerle inşa etmek istedik”

Sinsi hastalıkta duygusal dostların düzeltme gücünü vurgulayan Doç. Dr. Fiil Küçüktülü ise, “Ülkemizde eskimemiş yapıyoruz amma dünyada köpekler sağaltım gayeli kullanılıyor. Kanser hastalarında, otizmli çocuklarda metanetli haddinden fazla alanda köpekler stresi, gerginliği hafifletmek ve hastalara moral, güdeleme çevirmek için kullanılıyor. Tığ üstelik haddizatında Esenlik Bakanlığı ile alay malay iki ay önce bir çalışmaya başladık. Ilmî sonuçlarımızı daha toparlayamadık amma çalışmamız çok güzelce gidiyor. Hassaten bir hastamız sağaltım köpeği ile birlikte tedaviye girerken antidepresan ilaçlarını bıraktı. Nakız böyle olunca bu sene üstelik teşrinievvel kocaoğlan farkındalık ayında gülgûn kurdelemizi köpeklerle tesis etmek istedik” dedi.

Share: