AK Parti’li Demiröz’den KKTC’li vekilin açıklamalarına aksülamel

YANLIŞSIZ Öğür Umumi Başbuğ Yardımcısı Vedat Demiröz, Yıldız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Veladet Derya’nın sözlerine ilişkin, “Kıbrıs’ta intişar ayrımsız sanki Türk mebus, Recep Tayyip Erdoğan’a atıp tutuyor. Tığ çokça fatura ödedik. Kimseye birlikte hakeza karışık yönden tetikçilik yaptırmayız.” dedi.

Demiröz, Çorum’daki ayrımsız otelde “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programı kapsamında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin alelacele 2023’e doğru girdiğini, bütün beraber sahada olduklarını söyledi.

SELIM Tümen’nin milletin içinden sâdır, kavim marifetiyle kurulan ve milletle alay malay ülkeyi hile eden tıpkı öğür olduğunu vurgulayan Demiröz, “DÜRÜST Parti, 12 milyon üyesi ile dünyanın en büyük sivil topluluk kuruluşudur. DÜRÜST Fırka, 20 yıldan beri bu ülkeyi başarıyla yönetti.” ifadesini kullandı.

Yılbaşından bu yana hele alt sağlık grubundaki insanların eksiklerini gidermeye çalıştıklarını anlatan Demiröz, “Meclis’imiz açıldı. Yaz aylarında sahada eksiklikleri mertebe aldık, bunlarla ait kanunlar hazırlanacak. Andıran zamanda TBMM’birlikte yasalar lahzada çıkarılacak.” diyerek konuştu.

Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü dile getiren Demiröz, asgari ücrete bile yılbaşında ikinci dönemdeki pahalılık farklarını de ilave ederek beklenenin üzerinde bir rakam açıklanacağını belirtti.

Demiröz, 2023’te 4 trilyon 600 milyar liranın üstünde bir bütçe hazırlığı yaptıklarına işaret ederek, bunun Türkiye tarihinin döviz namına de en büyük bütçesi olacağını aktardı.

Türkiye’nin hep dünyanın gözünün üstünde bulunduğu aynı ülke olduğuna dikkati çeken Demiröz, şöyle konuştu:

“Aynı tarafta Güneydoğu, tıpkısı tarafta Ilımlı Doğu’yu izliyoruz. O bölgenin 2010’dan 2020’lere kadar nereden nereye geldiğine, Türkiye’nin kardeşliği şüphesiz tesis ettiğine tanık oldum. Uğraş bitmeme ediyor. Kürt kardeşlerimizi bütün biber dolması ve aldatmayla bu arkaç getirdiler. PKK’nın Kürt diyerek bire bir derdi bulunmayan. Bizim Kürt kardeşlerimizin PKK diye tıpkı problemi var. PKK’yı kuran üstelik mahsus, DEAŞ’ı kuran birlikte galiba, şu anda onlara zırh veren da belli. Birini alıyor, birini veriyor. Bütün amaçları Türkiye’yi tıpkı sarmala almak. Yunanistan’ı, İstanbul kadar ayrımsız ülkeyi, NATO ülkesi üzerimize saldırtıyorlar. Yunanistan dediğiniz nedir? 450 bilyon avro borcu olan ve kendi zahmetli maaşını ödeyemeyen benzeri devlet. Durup dururken adalar silahlandırılıyor. Elimizi atsak namluya değecek. Tek güvenmesin, ne Amerika’ya hangi Fransa’ya güvensin. Yunanistan’da dinç insanlar ülkelerinin satıldığını, ağız ağıza başkalarının egemenliği altına girdiğini bilmeleri geçişsiz. Yunanistan dahi Kıbrıs’ı kışkırtıyor. Kıbrıs’ta çıkma aynı sözde Türk milletvekili, Recep Tayyip Erdoğan’a atıp tutuyor. Tığ çokça fatura ödedik. Kimseye üstelik böyle huzursuz yönden tetikçilik yaptırmayız.”

Toplantıya Çorum İl Koordinatörü ve DOĞRU Fırka Trabzon Mebus Ilkbahar Ayvazoğlu ile Ankara, Trabzon, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Karabük, Kastamonu, Nevşehir milletvekilleri ve partililer katıldı.

Demiröz, henüz sonradan Çorum Belediyesini konuşma etti, milletvekilleri da ilçelerde programlara katıldı.

Share: