Meteoroloji’den 9 ilimize zerrin kodlu uyarma: Mil plaçka olasılığı var

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü yoluyla yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin yıldız, çöz ve maşrık kesimlerinin parçalı kayran meydan çok bulutlu, sabah ve gün ortası saatlerinde Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak ve Van’ın cenup ilçelerinin; akşam ve akşam saatlerinde Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yağışlı, değişik yerlerin beş altı bulutlu ve bariz geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ’DE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Yağışların; yağmur ve bora, Rize, Artvin, Hakkâri ve Van’ın efdal kesimlerinde karla muğlak baran şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve tün saatlerinde Marmara, Gün Batısı Karadeniz’in bağırsak kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde inç ve vadi düz sis bekleniyor. Maşrık Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’dahi toz taşınımı beklenmektedir.

“ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR”

Gün Doğusu Akdeniz ( Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu’de ( Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve yağış düzlük yerlerde çamur şeklinde yağış kabil olumsuzluklara alın dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

PROF. DR. BAYINDIR: ÇÖKELGE PLAÇKA OLASILIĞI VAR

Prof. Dr. Orhan Şen toplumsal iletişim araçları hesabından “Bugün Şarki Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu’de (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı türap taşınımı var. Yağış dahi olacak nedeniyle çökelge çapul olasılığı var” mesajını paylaştı.

Share: